«Επιτυχημένος δήμαρχος είναι αυτός που δουλεύει πολύ και μιλάει λίγο»

Tropaio: «Μπορούμε να φανταστούμε έναν Δήμο ως μια επιχείρηση, μέτοχοι της οποίας είναι οι δημότες», «Επιτυχημένος δήμαρχος λοιπόν, είναι αυτός που δουλεύει πολύ, μιλάει λίγο, βρίσκει έξυπνους τρόπους χρηματοδότησης του κοινωφελούς έργου και καταφέρνει να αποδίδει το έργο αυτό ως κέρδος στους μετόχους-δημότες, με μετρήσιμα αποτελέσματα».

Συμφωνώντας το Tropaio, επισήμανεi: «Είναι σημαντικό να καταλαβαίνουν οι συμπολίτες σου πως νοιάζεσαι, πως λειτουργείς στην πράξη περισσότερο ως δημόσιος λειτουργός και υπηρέτης, παρά ως άρχοντας της πόλης».

Το Τropaio: Έχει επισκέπτη αρκετούς δήμους της  Αττικής , τα συμπεράσματα που αποκομίσαμε , είναι ότι  για να πάει μπροστά ένας δήμαρχος   χρειάζεσαι και τους κατάλαλους συνεργάτες που σήμερα δεν υπάρχου !                                         

Κατά την άποψή του Τropaio , επιτυχημένος δήμαρχος είναι αυτός που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου για το έργο του, ανεξάρτητα από κόμματα ή από άλλες περιχαρακώσεις,  π.χ. ο κ. Παχατουρίδης στο Περιστέρι ή ο κ. Χατζηδάκης στο Παλαιό Φάληρο, οι οποίοι έχουν την καθολική αναγνώριση των δημοτών τους. Θεωρούμε επίσης πολύ σημαντικό να μπορεί με σχέδιο και πρόγραμμα να αξιοποιεί τα πολυάριθμα χρηματοδοτικά προγράμματα που είναι διαθέσιμα, εξασφαλίζοντας χρήματα για την ανάπτυξη της περιοχή στους  και για μεγάλα έργα, τα οποία είναι εξαιρετικά δύσκολο να υλοποιηθούν μόνο από τους πόρους των δήμων. Δεν έχει κανείς μας την πολυτέλεια να παραβλέπει αυτές τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες.

Για το δήμο Λαυρεωτικής  το Τropaio επισημαίνει, Το μεγαλύτερο συγκριτικό πλεονέκτημα στο Λαύριο  είναι η θάλασσα. Γι’ αυτό και η ανάπτυξη για το  Λαύριο  μπορεί να έρθει μόνο κοιτάζοντας προς τη θάλασσα και αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρει.                          

Η επένδυση στο λιμάνι μετατρέπει τον Λαύριο σε κόμβο του παγκόσμιου εμπορίου.                          

Η περαιτέρω ανάπτυξη της κρουαζιέρας είναι το μέσο για να μετατραπεί το Λαύριο  σε τουριστικό προορισμό.

Επιπλέον, το Λαύριο  διαθέτει ένα τεράστιο πολιτιστικό απόθεμα, όπως και  η Κερατέα αξιοποιώντας το πανείο  Όρος .

 Tropaio: Πρώτο Και Με Διαφορά