Νεοναζί απείλησαν με νέα Καλάβρυτα! Κάτοικοι τους έκαναν μαύρους στο ξύλο.

Η επίθεση σημειώθηκε χθες το πρωί (06-03-2020). Δυο Γερμανοί και δυο Αυστριακοί προσήλθαν στην αστυνομία δηλώνοντας ότι στις 11.30, στην οδό Ερμού στην κεντρική αγορά της Μυτιλήνης, δέχθηκαν επίθεση από ομάδα επτά κουκουλοφόρων.

Ένας από αυτούς προσήλθε και στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Μυτιλήνης με ελαφρά θλαστικά τραύματα στο κεφάλι και αποχώρησε μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Οι τέσσερις δήλωσαν «δημοσιογράφοι πατριωτικού περιοδικού» χωρίς όμως να μπορούν να αποδείξουν την επαγγελματική ιδιότητά τους.

Όπως έγινε γνωστό, οι τέσσερις που έφτασαν στη Μυτιλήνη τις τελευταίες μέρες, σχετίζονται με την νεοναζιστική οργάνωση «Γενιά της ταυτότητας» με μέλη σε Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία, Αγγλία και Σερβία και σκοπό «να ενώσει την Ευρώπη κατά της λαθρομετανάστευσης». Από την αστυνομία διερευνάται ποιοι είναι οι δράστες της σε βάρος τους επίθεσης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ τοπικού μέσου, περίπου πέντε άτομα, μετά τις 11.00 το πρωί, έκαναν βόλτα στην Ερμού, προσποιούμενοι τους ρεπόρτερ με κάμερες από τη Γερμανία, λέγοντας πως: «Ήρθαμε να κάνουμε ρεπορτάζ για να δείξουμε και την πλευρά του Έλληνα».

Ο ένας εξ αυτών δέχτηκε επίθεση από κάποιον με μαύρο μπουφάν, στο κεφάλι, όπως δήλωσε στο τοπικό μέσο αυτόπτης μάρτυρας. «Θα σας κάνουμε ό,τι σας κάναμε στα Καλάβρυτα» φέρεται να φώναζαν οι νεοναζί -προφανώς αναφερόμενοι στη 13η Δεκέμβρη του 1943 και στη μαζικότερη σφαγή αμάχων από τις δυνάμεις κατοχής των Ναζί στον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο