Η εξήγηση για τους λόγους και το βάθος της πλήρους αποθράσυνσης των διαφόρων παρακρατικών «αντιεξουσιαστικών» ομάδων βρίσκεται στην απίστευτη ανοχή (για να μην πούμε παρότρυνση) που τους δείχνει το επίσημο κράτος και η ίδια εκάστοτε κυβέρνηση. Η συνέντευξη του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές.

Ερωτούμενος για τις βίαιες εγκληματικές ενέργειες του «Ρουβίκωνα», όλο αυτό το χρονικό διάστημα στο οποίο δρα ανενόχλητος, ο Τόσκας δήλωσε τα εξής απίστευτα: «Έχει υπερβεί τα όρια σε πολλές περιπτώσεις. Θα αντιμετωπιστεί σκληρά αν συνεχίσει με αυτή την τακτική. Άλλο ακτιβισμός και άλλο σπασίματα και υπέρβαση των ορίων»!

Μέσα σε μόλις λίγες λέξεις, ο Τόσκας φροντίζει να φάσκει και να αντιφάσκει. Παραδέχεται ότι αυτή η ομάδα καταστροφών και εγκληματικών ενεργειών έχει υπερβεί πολλές φορές τα όρια (χωρίς, βεβαίως, να ορίζει ποιο είναι το περιεχόμενο αυτών των ορίων), αλλά θα τους κάνει «ντα» μόνο αν συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό… Πώς το εννοεί αυτό ο υπουργός;

Αν το συνεχίσουν μία, πέντε ή δέκα φορές ακόμη; Είναι περίπου δύο χρόνια που οι συγκεκριμένοι τύποι κάνουν ό,τι τους γουστάρει, καταστρέφουν ό,τι θέλουν και επιτίθενται σε όσους επιθυμούν, κάνουν «παρελάσεις» στα Εξάρχεια με όπλα και γενικώς δρουν εντελώς ανεμπόδιστοι και (φυσικά) ατιμώρητοι. Εάν δύο χρόνια παράνομης και εγκληματικής δράσης δεν είναι αρκετά, πόσο άλλο χρονικό διάστημα χρειάζεται ο υπουργός και οι υπεράνω απ΄αυτόν για να αντιληφθούν ότι το επόμενο βήμα θα είναι να έχουμε κάποιον νεκρό ή βαριά τραυματισμένο από την αχαλίνωτη παρακρατική τους δράση;

Με δεδομένο ότι μέλη της εν λόγω «συλλογικότητας» συμμετέχουν και σ΄άλλες παράλληλα κινούμενες ομάδες «αντιεξουσιαστών» και «αντιφασιστών», καταλαβαίνει ο οποιοσδήποτε ότι η κατάσταση «έχει ξεφύγει» τελείως, με την πλήρη ανικανότητα της κυβέρνησης να εξουδετερώσει την παράνομη και εγκληματική δράση των ακροαριστερών παρακρατικών ομάδων.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ