Κατηγόρησε την κυβέρνηση για «απώλεια κάθε ηθικού ερείσματος»

Με έμφαση στα μέτρα «που πλήττουν συνταξιούχους, μισθωτούς και τις λαϊκές οικογένειες», ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, κατηγόρησε την κυβέρνηση για «απώλεια κάθε ηθικού ερείσματος και πλήρη κατάρρευση του φιλολαϊκού προφίλ, που επιδιώκει να εμφανίζει».

Κατά την τοποθέτησή του, στη συνεδρίαση των συναρμόδιων επιτροπών, επί του πολυνομοσχεδίου, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στις ρυθμίσεις με βάση τις οποίες, όπως είπε, αυξάνεται ο ΕΝΦΙΑ στις λαϊκές περιοχές, μειώνονται οι συντάξεις, μειώνονται οι μισθοί λόγω της αύξησης του αφορολόγητου ορίου και δίνεται η δυνατότητα ανοίγματος των λογαριασμών των οφειλετών που έχουν ενταχθεί στον νόμο Κατσέλη.

Ιδίως για το θέμα του ΕΝΦΙΑ, μέμφθηκε την κυβέρνηση ότι αυτοί που θα καταργούσαν το «χαράτσι», το αυξάνουν στις λαϊκές περιοχές, όπως το Περιστέρι, το Αιγάλεω, την Αγία Βαρβάρα, το Χαϊδάρι, στους Αγίους Αναργύρους, τη Νέα Φιλαδέλφεια, τον Ταύρο και στην Καλλιθέα, στο Κερατσίνι, την Δραπετσώνα και άλλες συνοικίες. «Αυξάνετε τον ΕΝΦΙΑ σε αυτούς που θα προστατεύατε. Υπάρχει ή όχι θέμα ηθικής τάξεως;» διερωτήθηκε.

Θέμα «ηθικής τάξεως» για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, έθεσε επίσης ο κ. Χατζηδάκης όταν αναφέρθηκε στο ζήτημα της προστασίας των δανειοληπτών υπενθυμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταψηφίσει τον ν. Κατσέλη και τον νόμο της ΝΔ, με αρμόδιο υπουργό τον ίδιο (ο οποίος, σύμφωνα με τον ίδιο, προστάτευσε το 90% των δανειοληπτών), ενώ ο κ. Τσίπρας κατηγορούσε την τότε κυβέρνηση ότι «μετατρέπει όλους τους Έλληνες σε υποψήφιους άστεγους». Όπως είπε, ακόμη, ο κ. Τσίπρας έταζε στην ΔΕΘ το 2014, «νέα Σεισάχθεια» για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, πείθοντας πολλούς να μην ενταχθούν σε κάποια ρύθμιση καθώς τα χρέη τους θα διαγράφονταν και αντί αυτού, αφού απελευθέρωσε όχι μόνο τα «κόκκινα δάνεια» «που δήθεν θα προστάτευε από τα funds» αλλά και τα ενήμερα δάνεια, φέρνει μία ρύθμιση που επιτρέπει το άνοιγμα των λογαριασμών των οφειλετών που έχουν ενταχθεί στον νόμο Κατσέλη.