Ο Βόλος παρακολουθεί το οικογενειακό δράμα που ξεκίνησε από ένα κατά τα άλλα παιχνίδι με στυλό λέιζερ. Το παιδί έχασε για πάντα την όρασή του…
Πέρασαν δυόμιση χρόνια από τότε που ο 9χρονος Βολιώτης τραυματίστηκε ανεπανόρθωτα στο αριστερό του μάτι από στυλό λέιζερ και έχασε την όρασή του. Ο μικρούλης προσαρμόστηκε με τις όποιες δυσκολίες στην καθημερινότητά του. Η οικογένεια προσπαθεί να αφήσει πίσω της το πρόβλημα, αν και πρόσφατα οι γιατροί αποφάνθηκαν ότι η βλάβη είναι ανεπανόρθωτη.

Όμως, άλλο ένα παιδάκι, έπεσε θύμα της εγκληματικής αδιαφορίας των υπευθύνων, αυτή τη φορά στη Λάρισα και δεν μπορεί παρά να προκαλεί διάχυτη αγανάκτηση και δικαιολογημένη οργή. Ο πατέρας του 9χρονου Βολιώτη, που τυφλώθηκε, λύνει σήμερα τη σιωπή του.

«Είναι δυνατόν να μην υπάρχει έλεγχος;»
«Είναι δυνατόν παιχνίδια με λέιζερ από την Κίνα και τρίτες χώρες να κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στην αγορά ενώ προκαλούν τόσο σοβαρά προβλήματα σε αθώες ψυχές που δεν έχουν ανοίξει ακόμη τα φτερά τους για να πετάξουν; Είναι δυνατόν να μην υπάρχει κανένας έλεγχος;» διερωτάται.

Εδώ και τόσο καιρό η οικογένεια δεν αναζήτησε ευθύνες. Είχε μικρή σημασία για την ίδια αν το επικίνδυνο παιχνίδι ήταν κάπου φίλου του 9χρονου ή βρέθηκε τυχαία στα χέρια μίας παρέας ανηλίκων που ήταν ανυποψίαστη για τους κινδύνους που υπήρχαν. Το αποτύπωμα από το λέιζερ που αφαίρεσε την όραση από τον μικρούλη φαίνεται ότι ήταν πράσινο, ήταν δηλαδή, σύμφωνα με τους γιατρούς, μεγάλης ισχύος, όμως η οικογένεια δεν είχε αγοράσει ποτέ τέτοιο παιχνίδι. Τα εν λόγω φονικά στυλό λέιζερ κυκλοφορούν παντού στην αγορά, σε καταστήματα, σε υπαίθριους πάγκους, ανταλλάσουν χέρια σε προαύλια σχολείων.