Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τον εντοπισμό παράνομων κατασκευών στην παραλία της πόλης διέταξε η Εισαγγελία Βόλου. Η παραγγελία της έρευνας δόθηκε προ διμήνου περίπου και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου. Ερευνώνται περί τις 12 περιπτώσεις καταστημάτων που φέρονται να έχουν αναπτύξει παράνομες κατασκευές μετά από νέα αυτοψία και έκθεση της Κτηματικής Υπηρεσίας.

Στο «στόχαστρο» των Αρχών επαγγελματίες εστίασης της παραλίας του Βόλου στην κορύφωση της τουριστικής κίνησης.

Πέργκολες, στέγαστρα και τζάμια που φέρονται να έχουν τοποθετήσει επί της χερσαίας ζώνης του λιμανιού, κατά μήκος της παραλίας και κάτω από το πεζοδρόμιο που διοικητικά ανήκει στον Δήμο Βόλου, τους φέρνουν αντιμέτωπους με πρόστιμα.

Περί τους 12 καταστηματάρχες βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» των Αρχών. Προ τετραμήνου περίπου, κλιμάκιο της Κτηματικής Υπηρεσίας, στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκει ο χώρος της παραλίας κάτω από το πεζοδρόμιο που εφάπτεται με τις προσόψεις των καταστημάτων, προχώρησε σε νέα αυτοψία. Την έκθεσή της για το στήσιμο κατασκευών χωρίς άδεια κοινοποίησε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου και κατέληξε στο γραφείο της Εισαγγελίας.

Με εντολή εισαγγελέα ξεκίνησε προκαταρκτική εξέταση για την καταγραφή παραβάσεων του Νόμου περί αιγιαλού. Η υπόθεση μάλιστα ανατέθηκε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.

Τον τελευταίο ένα μήνα, κι ενώ η τουριστική κίνηση βρίσκεται στο ζενίθ, καταστηματάρχες καλούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου να προσκομίσουν τα απαραίτητα έγγραφα προκειμένου να αποδείξουν ότι οι κατασκευές στις οποίες έχουν προχωρήσει στα καταστήματά τους δεν είναι αυθαίρετες.