Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει το μαχαίρωμα νοσηλεύτριας από ασθενή.

Tην προϊσταμένη νοσηλεύτρια της Αγγειοχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός μαχαίρωσε ένα ασθενής, όπως αναφέρει σε καταγγελία της η ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία ο ασθενής, που είχε υποβληθεί σε επιτυχημένη επέμβαση, έφυγε την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου από την κλινική, χωρίς να πάρει εξιτήριο και επέστρεψε τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου, έστησε καρτέρι στην προϊσταμένη και όταν αυτή βγήκε από το ασανσέρ τη μαχαίρωσε.

Η εργαζόμενη νοσηλεύτηκε δύο μέρες στον Ερυθρό, ενώ σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, ο διοικητής του νοσοκομείου «κάλεσε τους εργαζόμενους να αποσιωπήσουν το γεγονός».

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ

«Χειρουργημένος Ασθενείς στην Αγγειοχειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός την Παρασκευή 11/1/2019 εξήλθε λαθραία από την κλινική. Την Δευτέρα 14/1/2019 στις 7πμ ο εν λόγω Ασθενής που είχε επιστρέψει στην κλινική έστησε ενέδρα στην Προϊσταμένη Νοσηλεύτρια του Τμήματος. Όταν άνοιξε η πόρτα του ασανσέρ και αντίκρισε την Προϊσταμένη και μια άλλη συνάδελφο, βρίζοντας αναίτια επιτέθηκε στη Προϊσταμένη με μαχαίρι, χωρίς να προηγηθεί κάτι. Το χειρουργείο που υπεβλήθη πήγαινε πολύ καλά.

Μαχαίρωσε τη Προϊσταμένη στο μηρό προκαλώντας βαθιά τραύματα. Φώναξαν βοήθεια οι παριστάμενοι και δύο αστυνομικοί που φρουρούσαν κρατούμενο σε θάλαμο της κλινικής τον αφόπλισαν και κάλεσαν την αστυνομία. Εάν δεν ήταν οι δύο αστυνομικοί θα σκότωνε την Νοσηλεύτρια;

Ο Διοικητής απών

Οι αστυνομικοί που κλήθηκαν από τους αστυνομικούς – φρουρούς συνέλαβαν τον Ασθενή και δικάστηκε με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Η συνάδελφος Νοσηλεύτρια νοσηλεύτηκε δύο ημέρες στο Νοσοκομείο Ερυθρός (16.1.2019 εξήλθε) είναι καλά στην υγεία της.

Προξενεί εντύπωση η στάση του Διοικητή. Δεν είπε τίποτα. Δεν έκανε τίποτα και κάλεσε να αποσιωπήσουν το γεγονός. Δεν επισκέφθηκε καν τη συνάδελφο στο θάλαμο του Νοσοκομείου που νοσηλευόταν. Τέτοια απάθεια και ανευθυνότητα.

Θα θρηνήσουμε θύματα συναδέλφους από την πλημμελή φύλαξη και τις αλλοπρόσαλλες δηλώσεις Πολάκη».