ΠΡΑΞΕΙΣ και όχι λόγια του αέρα!!!

tropaio-news:Για αυτούς που Όλοι λένε, λένε, λένε….Και ούτε οι ίδιοι ξέρουν καν τι έχουν πει! Ξεχνάνε, δεν θυμούνται. Γιατί τα λόγια δεν τα υπολογίζουν, δεν σημαίνουν κάτι για αυτούς. Είναι άπλες κουβέντες που έρχονται και φεύγουν για να έρθουν άλλες, πιο μεγάλες, πιο σοφές.

Όλοι ξέρουμε να πούμε μεγάλα λόγια, χολιγουντιανά, σαν αυτά που βλέπουμε στις αμερικανικές ταινίες. Αυτά που γράφονται μόνο για να βγει το σενάριο και να εντυπωσιαστούν οι θεατές με την δήθεν ψαγμένη φιλοσοφική αντίληψη και τον συναισθηματισμό που κρύβουν. Όλοι ξέρουμε να δώσουμε υποσχέσεις, να παρηγορήσουμε, να δώσουμε ελπίδα. Όλοι ξέρουμε να αγαπάμε στα λόγια. Στα λόγια όλοι μπορούμε τα πάντα…

Στις πράξεις όμως φαίνεται ο «πολίτικος» απ τον «Ηγέτη». Και δυστυχώς οι «πολιτικοί» έχουν κατακλύσει τον κόσμο σαν κατσαρίδες, ενώ οι «Ηγέτες» είναι λίγοι και σπάνιοι.

Αλλά και εγώ είμαι εύκολη στα λόγια. Σχολιάζω, σχολιάζω, αλλά αν έρχονταν οι σειρά μου, δεν είμαι σίγουρη ότι οι πράξεις μου θα είχαν την παραμικρή σχέση με τα όσα έχουν πεταχτεί σαν βατράχια απ το στόμα μου…! Γιατί όλοι, όμως, ενώ ζητάμε πράξεις, μένουμε και οι ίδιοι στα λόγια;; Προφανώς γιατί φοβόμαστε να πραγματοποιήσουμε όσα έχουμε πει γιατί είναι τόσο μεγάλα και αβυσσαλέα που αμφιβάλουμε και οι ίδιοι αν μπορούμε να τα πραγματοποιήσουμε ή ακόμα κι αν τα αισθανόμαστε πραγματικά.

Και τελικά όταν γύρω μας βλέπουμε απλά παραδείγματα ανθρώπων που το ράβουν και λιγάκι το ρημάδι, καταλαβαίνουμε πόση αξία έχουν τα πάντα στη σιωπή. Γιατί τα ράσα δεν κάνουν τον παπά, ούτε τα λόγια κάνουν τα συναισθήματα. Όταν κάτι είναι αληθινό δεν χρειάζεται επιβεβαίωση ή πιστοποιητικό. Γιατί κάποια συναισθήματα, κάποιες ιδέες, κάποιες σκέψεις είναι τόσο δυνατές που δεν χρειάζεται καν να ειπωθούν. Απλά ακτινοβολούν παντού και μόνο που υπάρχουν. Τα συναισθήματα είναι τόσο μεγάλα και μοναδικά που δεν μπαίνουν σε κανένα πλαίσιο, δεν τα χωράνε οι λέξεις. Αν τα καλουπώσουμε σε δυο συλλαβές τα καθιστούμε ξεπερασμένα, τους δίνουμε αρχή και τέλος, τα περιορίζουμε και τα μειώνουμε, ενώ είναι άπειρα. Τα προσβάλουμε κάνοντας τα ανθρωπινά.

Αυτό που θέλω να πω, εν ολίγοις, είναι ότι μια εικόνα, μια πράξη είναι πολύ πιο ισχυρή κι από τις πιο «δυνατές» λέξεις. Ίσως αν όλοι ήμασταν κωφάλαλοι η ψευτιά να μην έβρισκε λέξεις για να κρυφτεί….

Μαίρη Γιαννίκου .

TROPAIO-NEWS: Η φωνή μαs Ακούγεται παντού !!!