Γυναίκες διαπρέπουν στην επιστήμη… Δύο βραβεία για ερευνήτριες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

tropaio-news : Γυναίκες διαπρέπουν στην επιστήμη… Δύο βραβεία για ερευνήτριες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Γυναίκες στην Επιστήμη. Ξεχωρίζουν και βραβεύονται. Δύο ερευνήτριες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων απέσπασαν τα δύο από τα τρία συνολικά βραβεία L’Oreal Hellas- UNESCO και τιμήθηκαν παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων της ακαδημαϊκής και επιστημονικής κοινότητας, καθώς και του πολιτικού, επιχειρηματικού και δημοσιογραφικού κόσμου της χώρας.
Πρόκειται για μία σημαντική διάκριση που αναδεικνύει την σημαντική δουλειά που γίνεται στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ένα μεγάλο περιφερειακό πανεπιστήμιο που κρατά ψηλά την παράδοση των γραμμάτων. Τα Ελληνικά Βραβεία L’OREAL-UNESCO εντάσσονται στο Διεθνές πρόγραμμα, το οποίο ιδρύθηκε το 1998 με στόχο να συμβάλει στη βελτίωση της ισορροπίας μεταξύ των δύο φύλων στον κόσμο της επιστήμης.

Η Δρ Ιωάννα Τζουλάκη, Επίκουρη Καθηγήτρια Υγιεινής με έμφαση στην Επιδημιολογία στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων και Επισκέπτρια Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Ιmperial College του Λονδίνου, οποία βραβεύτηκε για το έργο της στην «Έρευνα των Παραγόντων Κινδύνου Καρδιαγγειακών Παθήσεων».

Η Δρ Μαρία Αντωνοπούλου, Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια ΙΝΝ, ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» Μαρία Αντωνοπούλου, μεταπτυχιακή φοιτήτρια και διδάκτορας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων η οποία βραβεύτηκε για την έρευνα της στις «Διεργασίες μετασχηματισμού οργανικών ρύπων και την ανάπτυξη προηγμένων τεχνολογιών απομάκρυνσής τους από φυσικά και επεξεργασμένα ύδατα».

Το τρίτο βραβείο απέσπασε η Μαρία Σταμέλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νευρολογίας, του Πανεπιστημίου Marburg της Γερμανίας και Υπεύθυνη του Τμήματος Πάρκινσον και Κινητικών Διαταραχών του Νοσοκομείου «ΥΓΕΙΑ», η οποία βραβεύτηκε για το έργο της «Αναζητώντας βιοδείκτες και θεραπεία για τις νευροεκφυλιστικές παθήσεις και ειδικά για τα σύνδρομα Πάρκινσον».
TROPAIO-NEWS: Η φωνή μαs Ακούγεται παντού !!!