Ενεργοποιηθείτε  γιατί  χανόμαστε, ο πολίτης έχει άγνοια για κρίσιμα θέματα!

Του Γιώργου Φλεβάρη: Δεν μπορεί να έχουμε γίνει όλοι τόσο παθητικοί! Όλοι θέλουμε να συνεισφέρουμε για το κοινό καλό και για ένα καλύτερο μέλλον. Πολλοί σταματάμε μόνο στην σκέψη διότι νομίζουμε πως κάποιοι άλλοι παλεύουν για αυτό και οι υπόλοιποι αρκεί να βλέπουμε την δράση τους στην τηλεόραση.

Οι εθελοντές είναι ελάχιστοι. Οι δύναμη τους είναι να πιστέψουμε όλοι στις ιδέες τους. Εθελοντής σημαίνει ενεργός πολίτης. Ενεργός πολίτης σημαίνει πως μπορεί να αλλάξει καταστάσεις. Τίποτα δεν κερδίζεται χωρίς σωστή και έγκυρη ενημέρωση και θυσία χρόνου, κόπου και χρημάτων. Όσοι περισσότεροι, τόσο ευκολότερη η αλλαγή.

Όλα ξεκινούν από την εκπαίδευση και την ενημέρωση. Για το περιβάλλον, το 60% έχει άγνοια για κρίσιμα στοιχεία που δείχνουν την κατάσταση που επικρατεί στην Γη  Δηλαδή, ούτε οι μελλοντικές γενιές δεν έχουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να βοηθήσουν περισσότερο από όσο μπορούμε εμείς να τις βοηθήσουμε.

Και αν συνεχίσουμε να συμπεριφερόμαστε με τον ίδιο τρόπο όπως τα τελευταία 15 χρόνια, όπου καταστρέψαμε ότι οι φύση έφτιαχνε για ένα δισεκατομμύριο χρόνια (όπως το όζον ) και αν βλέπουμε κάθε συμμετοχή μας σε παγκόσμιες παρεμβάσεις για το περιβάλλον σαν πολιτική ευκαιρία για εξουσία τότε αντιλαμβανόμαστε πως οι πραγματικές προθέσεις των κυβερνήσεων ουδέν μία σχέση έχουν με το μέλλον της Γης.

TROPAIO-NEWS: Η φωνή μαs Ακούγεται παντού !!!