«Βόμβα» Μητρόπουλου στο Newsbomb.gr: Η 13η σύνταξη ταφόπλακα για τα αναδρομικά.

Την απόφαση της κυβέρνησης για ένα «πλούσιο« πακέτο παροχών αναλύει ο γνωστός δικηγόρος Αλέξης Μητρόπουλος, στο Newsbomb.gr – Μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης για το ασφαλιστικό που θα συζητηθεί.

Για το προεκλογικό πακέτο παροχών που παρουσίασε από το Ζάππειο την Τρίτη ο πρωθυπουργός και περιλαμβάνει «εδώ και τώρα» μισή σύνταξη δώρο, αλλά και εξαγγελίες για μελλοντικές παροχές από το 2020 και μετά, μίλησε ο καθηγήτης πανεπιστημίου Αλέξης Μητρόπουλος.

13η σύνταξη: Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς – Αναλυτικά τα ποσά
VIRAL ΕΙΔΗΣΗ:
13η σύνταξη: Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς – Αναλυτικά τα ποσά
«Ο Πρωθυπουργός έδωσε πίσω πολύ λίγα από τα πάρα πολλά που πήρε από τους συνταξιούχους», τόνισε ο ίδιος, επισημαίνοντας πως αν και τα μέτρα Τσίπρα κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, θα μπορούσαν να αφορούν περισσότερους και να είναι πιο ευεργετικά κυρίως για την μικρομεσαία τάξη που έχει πληγεί βάναυσα τα τελευταία χρόνια.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Μητρόπουλος, «ο πρωθυπουργός δίνει ουσιαστικά μία σύνταξη στους χαμηλοσυνταξιούχους που με την κατάργηση του ΕΚΑΣ έχασαν 5.000 ευρώ», ενώ στους συνταξιούχους που λαμβάνουν πάνω από 1.000 και έχουν χάσει 8.000 με 10.000 ευρώ «τους δίνει το 30% της μειωμένης σύνταξης».

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «πρόκειται για ένα προεκλογικό παιχνίδι σε συνεννόηση με τους δανειστές», κάνοντας μάλιστα λόγο για εμπαιγμό και εξεπάτηση των συνταξιούχων.