Απαράδεκτη ενέργεια από τον Δήμαρχο κ. Λουκά

Tropaio-news: Οι  ιδιοκτήτες θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη γιατί ξερίζωσε ελιά 2000 χρόνων ξένης  ιδιοκτησίας. Ένα  έγκλημα  που έχει συντελεσθεί κατά του περιβάλλοντοs  είναι απαράδεκτο, Αποτελούν μνημεία της ιστορίας του τόπου.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ  ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ

_________________

ΕΚΡΙΖΩΣΕ  ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΥΠΕΡΑΙΩΝΟΒΙΑ ΕΛΙΑ ΣΤΟ ΕΛΑΙΟΧΩΡΙ.

Μόλις 10 ημέρες πριν τις Δημοτικές Εκλογές, όπως πάντα τα τελευταία  5 έτη, αυθαίρετα, παράνομα, χωρίς αποφάσεις του Δήμου, χωρίς να ρωτηθεί κανένας, ούτε καv οι ιδιοκτήτες, ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής  κ. Λουκάς έδωσε εντολή να εκριζωθεί η μεγαλύτερη σε μέγεθος και χρόνο ζωής (πάνω από 2500 έτη) ελιά στο Ελαιοχώρι Κερατέας (Τουρκοελιές).

Η ελιά διαμέτρου πάνω από 6 μέτρα και ύψους πάνω από 6 μέτρα βρίσκεται σ’ αυτή τη θέση πάνω από 2500 έτη μαζί με άλλες στο ίδιο σημείο στο Ελαιοχώρι.

Η ελιά αυτή μαζί με άλλες υπεραιωνόβιες στο Μύλο, την Ντάρδεζα και το Λαχώρι είναι καταγεγραμμένες από 2 ελληνικά πανεπιστήμια και έχουν γίνει αντικείμενο έρευνας και μελέτης. Αποτελούν μνημεία της ιστορίας του τόπου μας.

Ο κ. Λουκάς, σε μια φορτισμένη, λόγω των εκλογών και με την ίδια αλαζονεία, προσωπική και αυθαίρετη απόφαση την εκρίζωσε, την κατέστρεψε.

Προσωπικά, μετά από καταγγελίες συμπολιτών μας σήμερα το πρωί, κάλεσα την αρμόδια αστυνομική αρχή, κατήγγειλα το γεγονός και έκανα ό,τι απαιτείται για την τιμωρία των παραβατών.

Απαράδεκτη  ενέργεια  από  το Δήμαρχο κ. Λουκά!. για αυτό το έγκλημα που συντέλεσε…

Δημόσια καλώ τον Δήμαρχο, να επιστρέψει την ελιά στο ίδιο σημείο που την εκρίζωσε ως ελάχιστο δείγμα μεταμέλειας και συγγνώμης, να επαναφυτευθεί, παρά τις λίγες πιθανότητες να ζήσει, λόγω της θερινής περιόδου.

Καλώ όλους τους εκ Κερατέας υποψηφίους του αλλά ιδίως τον αντιδήμαρχο κ. Στουραΐτη και τον πρόεδρο κ. Αδάμη να τοποθετηθούν δημόσια, να επανορθώσουν.

Η υπόθεση αυτή έχει υψηλό συμβολικό χαρακτήρα και σημασία.

Ξεριζώνεται και καταστρέφεται η ιστορία μας, τα μνημεία μας, η κληρονομιά μας. Ξεριζώνεται η ψυχή μας.

Σταύρος Ιατρού

TROPAIO-NEWS: ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ  ΜΕ  ΔΙΑΦΟΡΑ