Στεμνίτσα  τα όμορφα μέρη δεν έχουν τελειωμό.

Tropaio-news: Ρεπορτάζ  Γιώργος Φλεβάρης. Η Αρκαδία είναι ένας τόπος του οποίου οι ομορφιές μοιάζουν να είναι αστείρευτες. Όποια πέτρα και αν σηκώσεις ένα ακόμα όμορφο μέρος ξεπηδά λες και το κάνει επίτηδες αυτός ο τόπος. Σήμερα το tropaio-news μας ταξιδεύει στην όμορφη Στεμνίτσα Αρκαδίας.

Η Στεμνίτσα είναι ένα χωριό χτισμένο πάνω στο όρος Μαίναλο σε υψόμετρο 1080 μ.  και βρίσκεται μόλις 42 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη της Τρίπολης και 220 από την πόλη της Αθήνας. Αποτελεί έναν ορεινό προορισμό που συνδυάζει την γραφική ομορφιά με την Αρκαδική φιλοξενία. Σύμφωνα με την απογραφή  έχει περίπου 518 κατοίκους  η Στεμνίτσα έχει κηρυχτεί διατηρητέος οικισμός. Τα πέτρινα παραδοσιακά σπίτια μας ταξιδεύουν σε μία άλλη εποχή.

Τα αξιοθέατα τα οποία μπορεί κανείς να θαυμάσει στην περιοχή είναι το Μαίναλο , το φαράγγι του Λούσιου , το λαογραφικό μουσείο , η σχολή Αργυροχρυσοχοΐας , η μονή Φιλοσόφου ενώ τα δεκάδες ορειβατικά μονοπάτια της περιοχής θα ενθουσιάσουν του πλέον φυσιολάτρες. Η Στεμνίτσα βρίσκεται κοντά στην Δημητσάνα και αποτελεί ιδανικό προορισμό ακόμα και για μονοήμερη εξόρμηση.

Η περιοχή είναι τουριστικά οργανωμένη και μπορεί να φιλοξενήσει αρκετό κόσμο. Εστιατόρια , ξενοδοχεία , ξενώνες τα πάντα είναι εκεί και σας περιμένουν να συνδυάσετε την γαλήνη και την ηρεμία με τις οικονομικές τιμές. Θα σας μείνει πραγματικά αξέχαστο αυτό το μέρος. η Στεμνίτσα , όπως και τουs περισσότερους Αρκαδικούς προορισμούς , δεν σταματάμε ποτέ να τους χορταίνουμε. Για αυτό εξάλλου βρισκόμαστε εκεί ξανά και ξανά. Καλούμε όλους εσάς να το κάνετε και δεν θα χάσετε.

Tropaio-news: Πρώτο Και Με Διαφορά!