Η αμέλεια προβληματίζει τoTropaio-news, για τις φωτιές

Tropaio-news: Στην ύπαιθρο υπάρχουν πολλές περιπτώσεις αμέλειας.

Οι πυρκαγιές φέτος είναι ένα μείζων θέμα που απασχολεί όλους, από τους απλούς πολίτες μέχρι τους αρμόδιους φορείς. Είτε ακούσιες είτε εκούσιες, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο και ομολογουμένως κατά κοινή ομολογία αρκετά δυσάρεστο.

Μάλιστα φέτος αυτό που τραβά την προσοχή είναι οι υπόνοιες, που σε κάποιες περιπτώσεις γίνεται βεβαιότητα, για εμπρησμούς.

Το Τropaio-news,διερωτάται για το κατά πόσον φέτος έχουν αυξηθεί οι εμπρησμοί, πιστεύουμε  «Δεν έχουν αυξηθεί οι εμπρησμοί, είχαμε κάποιες περιπτώσεις άλλα είναι συγκεκριμένα περιστατικά. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις από αυτές οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν συλληφθεί είναι εμφανής περίπτωση πυρομανούς».

Αυτό που είναι ανησυχητικό και μας προβληματίζει είναι οι περιπτώσεις που συναντήσαμε κατά πλειοψηφία στην ύπαιθρο και αφορούν υποθέσεις αμέλειας. Κυρίως ηλικιωμένοι, οι οποίοι είναι αλλιώς συνηθισμένοι, καίνε χόρτα σε αυλές ή χωράφια χωρίς να υπολογίζουν τις συνέπειες και το κακό που προκαλούν.

Το Τropaio-news, εμφανώς προβληματισμένο  «εδώ είναι που χρειάζεται τη βοήθεια από τους δήμους  και τους κοινοτάρχες,  να μπορούν να προστατεύσουν την περιοχή τους. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που φέτος ψάχνουμε εντατικά τα αίτια της κάθε πυρκαγιάς ξεχωριστά για να μπορέσουμε να φτάσουμε στην καταστολή αλλά και την πρόληψη».

TROPAIO-NEWS: ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ  ΜΕ  ΔΙΑΦΟΡΑ!