Διαφεύγει τον κίνδυνο το 3χρονο αγόρι που υπέστη ηλεκτροπληξία

Ευχάριστα είναι τα νέα για την κατάσταση της υγείας του 3χρονου αγοριού, το οποίο νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, έπειτα από ηλεκτροπληξία που υπέστη, όταν έβαλε το χέρι του σε πρίζα.

Το παιδί διακομίστηκε από την Άμφισσα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων στην Πάτρα και από εκεί στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων, Ανδρέα Ηλιάδη, το παιδί έχει διαφύγει τον κίνδυνο, καθώς όπως είπε «το καρδιογράφημα ήταν καλό, δεν μας έδειξε αλλοιώσεις στην καρδιά και το παιδί θα συνεχίσει τη νοσηλεία του στο Καραμανδάνειο».

Εξάλλου, σύμφωνα με την διοικήτρια του Καραμανδανείου, Βασιλική Γεωργιοπούλου, η μεταφορά του μικρού αγοριού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο έγινε περισσότερο για λόγους ασφαλείας, προκειμένου να αντιμετωπισθεί καλύτερα, αν υπήρχε κάποια επιπλοκή.

Ο Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων Ανδρέας Ηλιάδης με αφορμή το περιστατικό στέλνει ένα πολύ χρήσιμο μήνυμα και προειδοποιεί για τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τέτοια συμβάντα, προκειμένου να σώσουμε το παιδί που παθαίνει ηλεκτροπληξία.

«Όταν συμβαίνει αυτό δεν πάμε να τραβήξουμε το παιδί από το χέρι, το οποίο συσπάται αλλά να κατεβάσουμε τον γενικό διακόπτη του ρεύματος. Από τύχη σε αυτή την περίπτωση δεν είχαμε χειρότερα, γιατί θα μπορούσαμε να έχουμε δύο θύματα. Ο πατέρας πήγε και τράβηξε το παιδί, όμως είναι πολύ πιθανό με αυτό τον τρόπο να περάσει το ρεύμα και σε μας».