Ενα διαφορετικό Δημοτικό Συμβούλιο πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες στην αίθουσα του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη.

Στα έδρανα των δημοτικών συμβούλων κάθισαν μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας, οι οποίοι μαζί με τους δασκάλους τους επισκέφθηκαν το δημαρχείο για να μάθουν πώς λειτουργεί ο δήμος και πώς πραγματοποιούνται οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

Ετσι, με το δήμαρχο της πόλης και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να κάθονται στις θέσεις τους, απέναντι από τους νεαρούς δημοτικούς συμβούλους, πραγματοποιήθηκε μια τελείως διαφορετική αλλά πολύ ενδιαφέρουσα συνεδρίαση.

Αγόρια και κορίτσια πήραν θέση μπροστά από τα μικρόφωνα και έκαναν πολλές και ενδιαφέρουσες ερωτήσεις στο δήμαρχο της πόλης. Τα παιδιά, που απ’ ό,τι φάνηκε το χάρηκαν πολύ, ζήτησαν να μάθουν τι θα κάνει ο δήμος και ποια μέτρα θα πάρει για συγκεκριμένα ζητήματα που επηρεάζουν την καθημερινότητά τους και την ποιότητα της ζωής τους.

Καθαριότητα, πράσινο, ανακύκλωση, παιδικές χαρές και αδέσποτα ήταν τα κυριότερα θέματα που οι μαθητές έθεσαν στη «συνεδρίαση», γεγονός που δείχνει ότι αυτά τους απασχολούν περισσότερο.

Ο δήμαρχος από την πλευρά του απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις και μετά το τέλος της «συνεδρίασης» δήλωσε πως τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, όπως αυτή η συνεδρίαση μαθητών και δημοτικής αρχής, ενισχύουν την κοινωνικότητα των παιδιών και το ενδιαφέρον τους για τα κοινά, ώστε ως αυριανοί πολίτες να είναι υπεύθυνοι και παραγωγικοί, δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για την πόλη στην οποία ζουν.

 

TROPAIO-NEWS