Ακυρώθηκε και ο 2ος Διαγωνισμός για τις καντίνες  απο την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής. Ο δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς για να δικαιολογήσει πως τοποθέτησε καντίνες σε ξένες ιδιοκτησίες επικαλέσθηκε μέχρι και το Βυζαντινορωμαικό Δίκαιο!!!

Θα μπορούσε να είναι ανέκδοτο. Όμως συνέβη.

Πέρα απο το αστείο της υπόθεσης, η διοίκηση Λουκά και ο ίδιος με την πολιτική και τους χειρισμούς τους, θέτουν καθημερινά σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία του Δήμου, με μεγάλο κοινωνικό κυρίως κόστος.

ΘΕΜΑ: Ποινικές ευθύνες μελών Δ.Σ. Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας Ακινήτων Λαυρεωτικής (ΔΑΝΕΤΑΛ).

Με την υπ’ αριθμ. 16/15-6-2017 απόφαση της Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας Ακινήτων Λαυρεωτικής (ΔΑΝΕΤΑΛ), ορίζονται με συντεταγμένες (ΕΓΣΑ 87’) θέσεις οι οποίες ονομάζονται “δημοτικοί κοινόχρηστοι χώροι”. Για τις θέσεις αυτές διενεργήθηκε δημοπρασία την 28-6-2017 με σκοπό την τοποθέτηση και λειτουργία τροχήλατων καντινών εντός των χώρων αυτών.

Όπως γνωρίζετε, οι θέσεις που περιγράφονται στην παραπάνω απόφαση, ΔΕΝ αφορούν θέσεις εντός αιγιαλού και παραλίας, οι οποίες παραχωρούνταν τα προηγούμενα χρόνια από την αρμόδια Κτηματική Υπηρεσία στους Δήμους προς αξιοποίηση. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι βρίσκονται εντός ιδιοκτησιών που φέρουν Κωδικούς Αριθμούς Εθνικού Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ) για τους οποίους ιδιοκτήτης ΔΕΝ είναι ο Δήμος Λαυρεωτικής αλλά διάφορα φυσικά ή νομικά πρόσωπα.

Το μοναδικό και άθλιο επιχείρημά σας για τα παραπάνω είναι ότι, στο Ταμείο του Δήμου δήθεν, με τις ενέργειες αυτές, θα μπουν 130.000 ευρώ. Απλά ΝΤΡΟΠΗ σας! Αυτά που πράττετε εκτελούνται μόνο από απατεώνες και καταπατητές. Πράξεις που γίνονται εις βάρος συμπολιτών μας και του δημοσίου με τεράστια οικονομική ζημία αλλά πολύ περισσότερο κοινωνική και ηθική.

Οι αποφάσεις σας πάρθηκαν έχοντας πλήρη γνώση της κατάστασης για τις οποίες ως μέλη Ανώνυμης Εταιρίας φέρετε τεράστιες ποινικές ευθύνες οι οποίες και θα αναζητηθούν όχι μόνο από το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και από πολλούς θιγόμενους.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΙΑΤΡΟΥ