Του  Γιώργου Φλεβάρη: Το πρώτο που σου κάνει εντύπωση είναι η ομορφιά του τοπίου, η γενναιοδωρία με την οποία η φύση προίκισε αυτή τη γωνιά της Πελοποννήσου με πλούσια βλάστηση,  από κυπαρίσσια, κόλπους σαν ζωγραφισμένους στον καμβά, θάλασσα καταγάλανη.

Κι ύστερα είναι η ίδια η Καρδαμύλη, με τα καλαίσθητα σπίτια της  που σε κερδίζει ολοκληρωτικά.

Στη σκιά του Ταΰγετου και με τον Μεσσηνιακό κόλπο στα πόδια της, η Καρδαμύλη είναι παραθαλάσσιο χωριό της Μάνης που χαρακτηρίζεται τόπος εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς αλλά και ζωντανό μνημείο για την αρχιτεκτονική και την ιστορία της.

Τα πετρόχτιστα σπίτια με τα κεραμίδια, οι αυλές με τα λουλούδια,  οι όμορφες ξενοδοχειακές υποδομές, όλα ταιριάζουν αρμονικά με τη συναρπαστική μεσσηνιακή γη, προσελκύοντας ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο, που γοητεύονται από την  ομορφιά  της Καρδαμύλης, και απογειώνοντας το μεσογειακό τοπίο. Το γραφικό λιμανάκι της, τα καταγάλανα νερά της, το καταπράσινο νησάκι Μερόπη, όλα προσθέτουν τη δική τους πινελιά στην καλαίσθητη εικόνα της.

Αφού απολαύσετε το άνοιγμα της Καρδαμύλης προς τη θάλασσα, ρίξτε μια ματιά και προς τα πίσω, στον επιβλητικό Ταΰγετο. Στα ανατολικά του χωριού υπάρχει δίκτυο μονοπατιών που θα σας οδηγήσει στης  κρυστάλλινες  πηγές τις  με τα ρεστοράν που σας προσφέρουν αγριοκούνελο μετά το φαγητό σας  να κατευθύνετε προς Μυστρά. Η ομάδα του TROPAIO-NEWS θα  ξανακάνει αυτή τη διαδρομή γιατί αξίζει το κόπο .

 

TROPAIO-NEWS