Γράφει ο Γιώργος Φλεβάρης: Που θα βρούμε  ανθρώπους που να αγαπούν και να επενδύσουν στο πράσινο . Ο Δήμος Λαυρεωτικής απεδείχθη λίγος για να αντιμετώπιση τα σοβαρά προβλήματα στην Λαυρεωτική και κυρίως στην  κερατέα, εδώ  και  3  χρόνια έχει μείνει αδρανείς.

Προτεραιότητά  είναι η προστασία και η αναβάθμιση του αστικού πρασίνου, που αποτελεί ζωτικής σημασίας στοιχείο για την πόλη μας, αφού συμβάλλει στην απορρύπανση της επιβαρυμένης ατμόσφαιρας, την αισθητική και την εν γένει βιωσιμότητα του αστικού χώρου.

Οι πράσινες γωνιές της ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ, όπως  πάρκα και περιαστικά δάση αποτελούν χώρους αναψυχής, χαλάρωσης και δίνουν την ευκαιρία κοινωνικών συναναστροφών, μεταξύ των κατοίκων της πόλης μας.

Βελτιώνουν το κλίμα και αυτό επιτυγχάνεται, με την επίδραση που έχουν τα φυτά στη μείωση της θερμοκρασίας, στην εξισορρόπηση της υγρασίας, στη βελτίωση του φωτεινού καθεστώτος, στη δέσμευση της σκόνης και αέριων ρύπων και στη ρύθμιση της κυκλοφορίας του αέρα.

Τα δέντρα, όπως και όλα τα φυτά, μέσω της φωτοσύνθεσης που επιτελούν, δεσμεύουν μεγάλες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα και παράγουν αντίστοιχα μεγάλες ποσότητες οξυγόνου. Με τον τρόπο αυτό, αντισταθμίζουν το αποτύπωμα άνθρακα που αφήνουν οι άνθρωποι στο περιβάλλον.

Οι χώροι πρασίνου είναι ανεκτίμητος πλούτος για την πόλη μας, αναντικατάστατοι περιβαλλοντικοί πόροι, που προσφέρουν εξαιρετικά πολύτιμες υπηρεσίες, στην ποιότητα ζωής των πολιτών της  ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ, ασχέτως  αν  κάποιοι σφυρίζουν  αδιάφορα….

TROPAIO-NEWS