Ολοκληρώθηκε η γιορτή μελιού στη Κερατέα τo διήμερο 2 & 3 Σεπτεμβρίου. Που διοργάνωσε ο δήμος Λαυρεωτικής, και η περιφέρεια αττικής, με μουσικές εκδηλώσεις με στόχο την ανάδειξη του μελιού που είναι γνωστό για την ποιότητα στην περιοχή. Ο κόσμος φέτος δεν έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον στα προϊόντα.
Η μανιταρόσουπα είχε την τιμητική της, με τους παρευρισκόμενους να το απολαμβάνουν. Δυστυχώς στην φετινή γιορτή κάποια περίπτερα απουσίαζαν από την εκδήλωση π . χ. οι κρητικοί με την ωραία τους γραβιέρα και την υπέροχη τσικουδιά.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς αντιδήμαρχοι και αρκετοί επισκέπτες.
Η παράδοση αυτή ξεκίνησε με σκοπό να γνωρίσει ο κόσμος τους λόγους μοναδικότητας του τοπικού μελιού, αλλά και τις ευεργετικές του ιδιότητες. Το μέλι έχει θεραπευτικές ιδιότητες. Είναι αντισηπτικό και μικροβιοκτόνο λόγω του υπεροξειδίου του υδρογόνου που περιέχει, της οξύτητάς του και της υψηλής συγκέντρωσης των ζαχάρων του. Βοηθά στην επούλωση των πληγών, σταματά το αίμα στις πληγές και τα τραύματα και προσφέρει ασηψία. Χάρη στις αντιβιοτικές και αλκαλικές ιδιότητές του βοηθά στην απολύμανση του στόματος και δεν δημιουργεί προϋποθέσεις τερηδόνας.
Στη Φώτο διακρίνονται από αριστερά και δεξιά οι Μανιταρόφιλοι Βαγγέλης Ευαγγελίου ο Θεοφάνης Μεγαγιάννης. στη μέση ο αρχισυντάκτης του Τropaio-news Γιώργος Φλεβάρης .

TROPAIO-NEWS: Εδώ  τα λέτε και τα  λέμε ΟΛΑ!!!