Ένα αρκετά σοβαρό περιστατικό μόλυνσης από ζώο ενός μικρού παιδιού στην Ιεράπετρα τον τελευταίο μήνα έχει προκαλέσει ανησυχία σε γονείς και τις αρχές της πόλης, έφερε ένα μεγάλο πρόστιμο σε ηλικιωμένη κυρία που ταϊζει αδέσποτα και πρόκειται να ερευνηθεί ακόμα περισσότερο.

Πρόκειται για μαθητή δημοτικού 9 χρονών, ο οποίος όπως αποδείχθηκε μολύνθηκε με το βακτήριο Bartonella, το οποίο προερχόταν από την επαφή με γάτες, νοσηλεύτηκε για ένα μήνα στο ΠΑΓΝΗ, και πλέον έχει πάρει εξιτήριο με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία του, αφού ο οργανισμός του έχει εξασθενήσει εντελώς και έχει αποκτήσει αλλεργίες σχεδόν στα πάντα. Αυτοί ήταν και οι λόγοι που οι γιατροί πρότειναν στην οικογένεια να μη στείλουν το παιδί για ακόμα ένα μήνα.

Το συγκεκριμένο βακτήριο δεν είναι κάτι καινούριο, συνήθως το κολλάνε οι γάτες  από τους ψύλλους, ενώ προσβάλλει κυρίως αδύναμους οργανισμούς και μικρά παιδιά και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υπάρχουν σοβαρές επιπτώσεις, όμως σε κάποια περιστατικά υπάρχουν σοβαρές επιπλοκές.

Τελικά μετά από πολλές εξετάσεις και ενώ είχε περάσει περίπου μια εβδομάδα, φάνηκε πως το παιδί έχει μολυνθεί με το μικρόβιο Bartonella το οποίο όπως εξήγησαν οι γιατροί οφείλεται σε επαφή με γάτες.

Ο αρμόδιος για τα αδέσποτα στο Δήμο Ιεράπετρας Αργύρης Πανταζής, ανέφερε πως μετά από καταγγελία που έγινε για τη συγκεκριμένη κυρία, και τον έλεγχο που ακολούθησε, βρέθηκαν στο σπίτι της οικόσιτα ζώα (κότες, πάπιες), μαζί με κάποιες γάτες οι οποίες δεν είχαν βιβλιάριο και σήμανση γιαυτό και μπήκε το πρόστιμο των 600 ευρώ.