Το βίντεο που ακολουθεί είναι ένα από τα λεγόμενα real live videos, καθώς έχει καταγραφεί από on board κάμερα προσαρμοσμένη στο ταμπλό του αυτοκίνητου που βρίσκεται ακριβώς πίσω από ένα σχολικό.
Από το οποίο κατεβαίνουν μερικά παιδιά, δύο από τα οποία αποφασίζουν να διασχίσουν κάθετα το δρόμο, πίσω από το λεωφορείο, χωρίς να προσέξουν -σκηνικό που επαναλαμβάνεται καθημερινά χιλιάδες φορές σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου. Στο αντίθετο ρεύμα κινείται ένα μεγάλο φορτηγό της Volvo με τρέιλερ, το οποίο όπως θα δείτε στο βίντεο ακινητοποιείται ακαριαία, με αποτέλεσμα το ένα παιδάκι που είχε βρεθεί μπροστά του να γλιτώνει στην κυριολεξία και σαν από θαύμα από του χάρου τα δόντια. Εντυπωσιακό είναι πως το φορτηγό δεν το ακουμπάει καν.
Υπεύθυνο για τη σωτηρία του παιδιού είναι το σύστημα αυτόματης πέδησης ανάγκης (ΕΒΑ) με το οποίο ήταν εξοπλισμένος ο τράκτορας της σουηδικής εταιρείας. Το συγκεκριμένο σύστημα έχει εξελιχθεί προκειμένου να αποφεύγονται οι οπίσθιες συγκρούσεις με οχήματα που είναι ακινητοποιημένα στη λωρίδα που κινείται το φορτηγό. Όπως αποδείχθηκε οι αισθητήρες του έχουν τη δυνατότητα να καταγράψουν ακόμα και την κίνηση ενός μικρού παιδιού, να δώσουν το ανάλογο σήμα προκειμένου να ακινητοποιηθεί άμεσα το βαρύ όχημα.