Επιμέλεια Γιώργοs Φλεβάρηs. Ο δημοσιογράφος ερευνά και ενημερώνει το κοινωνικό σύνολο για τα σημαντικά γεγονότα που ενδιαφέρουν την κοινή γνώμη, αναλύει τις ειδήσεις, τις σχολιάζει και ψάχνει στο βάθος των πραγμάτων για να αποκαλύψει την αλήθεια. Στηλιτεύει την αυθαιρεσία της εξουσίας, στηρίζει την δημοκρατία, τους θεσμούς, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία, καλλιεργεί και ανεβάζει το πνευματικό επίπεδο της κοινωνίας και παιδαγωγεί ηθικά με το λόγο και τη γραφίδα του. Συμβάλλει στην διαμόρφωση κοινωνικής συνείδησης ενεργοποιώντας την κοινή γνώμη, αφυπνίζει και οξύνει την ευαισθησία της.

Επιπλέον είναι υποχρεωμένος να ενημερώνει αξιόπιστα και αντικειμενικά για τα σημαντικότερα  γεγονότα, να τα κρίνει και να τα αναλύει με κριτήριο το γενικό συμφέρον των πολιτών, αλλιώς δεν είναι άξιος να έχει στα χέρια του τη δύναμη και εξουσία της δημοσιότητας.

Ως σημαντικός λοιπόν λειτουργός της ενημέρωσης είναι υποχρεωμένος να σέβεται την μεγάλη ευθύνη που αναλαμβάνει απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και να λειτουργεί ευσυνείδητα σε κάθε περίπτωση. Θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός της αυτοτέλειας του δημοσιογράφου  να εργάζεται απερίσκεπτα, να μην δελεάζεται από τις σειρήνες .

Ο Δημοσιογράφος  Πολυεργαλείο, Συντάκτης, ρεπόρτερ, ερευνητής, φωτογράφος, κάμεραμαν, Ποιο ρόλο πρέπει να έχει σήμερα ο δημοσιογράφος; Η επανάσταση που έχει φέρει η τεχνολογία στο μιντιακό  περιβάλλον έχει επηρεάσει και έχει αλλάξει ριζικά το δημοσιογραφικό επάγγελμα. Ο δημοσιογράφος αποκτά συνεχώς νέα εργαλεία, ενώ πρέπει να βρίσκεται σε εγρήγορση για να προσαρμοστεί στις μεταβολές που συμβαίνουν με φρενήρεις  ρυθμούς.

Κάθε νέο μέσο φέρνει μαζί του τους δικούς του κανόνες και διαμορφώνει το δικό του κοινό. Ο δημοσιογράφος καλείται να δείξει ευελιξία και προσαρμοστικότητα για να βρίσκεται πάντα μέσα στο παιχνίδι των εξελίξεων.

TROPAIO-NEWS: Εδώ  τα λέτε και τα  λέμε ΟΛΑ!!!