Πέρασαν τέσσερα χρόνια και βρισκόμαστε στον τελευταίο χρόνο διακυβέρνησης ΔΗΣΥ. Η απερχόμενη κυβέρνηση Ν. Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ χρεώνεται με παλινδρομήσεις στο Κυπριακό, όπως και με σκάνδαλα και βολέματα ημετέρων. Είναι κυβέρνηση του ρουσφετιού και της ημετεροκρατίας. Είναι κυβέρνηση υπέρ των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου και εργάζεται σε βάρος των φτωχών και μεσαίων στρωμάτων του λαού μας. Είναι κυβέρνηση που δεν διαθέτει πολιτική ευθιξία.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει εκλεγεί με τη στήριξη του ΔΗΚΟ και της Αλληλεγγύης και με την ανοχή της ΕΔΕΚ και της Συμμαχίας Πολιτών. Το ΔΗΚΟ έφυγε από την κυβέρνηση, μένοντας… Οι προερχόμενοι υπουργοί από το ΔΗΚΟ συνεχίζουν να υπηρετούν στα Υπουργεία Μεταφορών και Εμπορίου και Βιομηχανίας. Στο κυβερνητικό σχήμα εξακολουθεί να βρίσκεται και το στέλεχος του Κινήματος Αλληλεγγύης, Ν. Κουγιάλης.

Επί διακυβέρνησης Αναστασιάδη η λέξη «δεσμεύομαι» έγινε πλέον ανέκδοτο. Ο κ. Αναστασιάδης αθέτησε τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, υπέγραψε το κούρεμα των καταθέσεων και οδήγησε το χρηματοπιστωτικό σύστημα σε κατάρρευση. Έγιναν οι διορισμοί των «άριστων των αρίστων», ενώ στην πορεία καταγράψαμε θεσμικές συγκρούσεις του Προέδρου και ολόκληρου του Υπουργικού Συμβουλίου με τους ανεξάρτητους θεσμούς του Γενικού Εισαγγελέα και Γενικού Ελεγκτή.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Σ. Χάσικος, αντιμετωπίζει θέματα ασυμβίβαστου, αλλά τυγχάνει της στήριξης του Προέδρου Αναστασιάδη.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης βαρύνεται με τα τόσα αρνητικά που συμβαίνουν στην Αστυνομία και στις Κεντρικές Φυλακές, αλλά εξακολουθεί να έχει τη στήριξη του Προέδρου.

Ο Υπουργός Μεταφορών πήρε αποφάσεις για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού Λεμεσού, οι οποίες σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή είναι σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος, αλλά επίσης τυγχάνει της στήριξης του Προέδρου Αναστασιάδη.

Σκανδαλώδεις αποφάσεις έχουν ληφθεί και στο Υπ. Παιδείας, αλλά και ο κ. Καδής τυγχάνει της εμπιστοσύνης του Προέδρου.

Η συνολική πολιτική της κυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ έχει κριθεί, έχει αποτύχει, αλλά δεν υπάρχει πολιτική ευθιξία. Ευτυχώς, μιλάμε πλέον για απερχόμενη κυβέρνηση και μετράμε αντίστροφα για προοδευτική, ποιοτική και αξιόπιστη αλλαγήΤου Νεόφυτου Νεοφύτου