Του Γιώργου Φλεβάρη.

Άνοιξε ένα οικογενειακό κατάστημα που προσφέρει μεγάλη ποικιλία από αρωματικά φυτά, καρυκεύματα, και όλα τα βότανα της ελληνικής γης , από το άγιο Όρος , θα βρείτε ακόμα ρακόμελο και κόκκινο κρασί,  για τους μερακλήδες το κατάστημα διαθέτη σπέσιαλ παστρουμά, θα τους  ανακαλύψετε  στην άνω πλατεία  Βασ.  Σοφίας  και Κόδρου στην Κερατέα.

Τι θα λέγατε αν, για να σας φτιάξει η διάθεση, πίνατε λίγο μελισσόχορτο; Το ίδιο θα μπορούσατε να κάνετε με το θυμάρι, αν αισθάνεστε κρυωμένοι και βήχετε, αλλά και με πολλά βότανα που μέχρι πρότινος πιστεύατε ότι προορίζονταν μόνο για τα φαγητά σας.

Μπαχάρια: Οι πιο αρωματικοί συνδυασμοί.

Θησαυροί κάτω από την ελληνική γη.

Καρυκεύματα: Για διαιτητικά πιάτα – πειρασμός !

Τα  βότανα έχουν δώσει τεράστιες ελπίδες, όταν πρόκειται να καταπολεμήσουν τον καρκίνο.                                                                                     

Η χρήση των βοτάνων ως φαρμάκων έχει τις ρίζες της στο βαθύ παρελθόν και ξεκινά μαζί με την εμφάνιση του ανθρώπου στη Γη. Πρόκειται μάλιστα για μια πρακτική που συνεχίστηκε μέχρι πολύ πρόσφατα, όταν η φαρμακοβιομηχανία άρχισε να παρασκευάζει χημικά φάρμακα για να αντικαταστήσει τη βαλεριάνα, την μπελαντόνα, τη μαντζουράνα και πολλά άλλα βότανα, που όμως τα τελευταία χρόνια αρχίζουν να ξανακερδίζουν το ενδιαφέρον, όχι μόνο των απλών ανθρώπων, αλλά και των επιστημόνων, που αναζητούν τις θεραπευτικές τους δυνάμεις που είχαν επισημάνει τόσο οι αρχαίοι Έλληνες όσο και πολλοί γιατροί αργότερα.

Σήμερα, περίπου το 80% του παγκόσμιου πληθυσμού χρησιμοποιεί αποκλειστικά φαρμακευτικά φυτά, ενώ περίπου το 50% των φαρμάκων έχουν ως βάση κάποια φυσική ουσία.

Ξαναβρίσκουμε τα ελληνικά φαρμακευτικά βότανα, όχι βέβαια με την πρόθεση να αντικαταστήσουν τον γιατρό ή τη φαρμακευτική αγωγή, που ποτέ δεν πρέπει να αγνοούμε, αλλά με τη διάθεση να δημιουργήσουν ένα μικρό φυσικό φαρμακείο στο σπίτι μας για ήπιες διαταραχές.

TROPAIO-NEWS: Εδώ  τα λέτε και τα  λέμε ΟΛΑ!!!