Του Γιώργου Φλεβάρη : Τρία κρούσματα στη Κερατέα 2 διαρρήξειs σήμερα, σε ενα περίπτερο, και μια οικία, επήσειs άγνωστοι σακάτεψαν στο ξύλο ένα κυνηγό στο βουνό που είχε βγάλει βόλτα τα σκυλιά του. Ραγδαία άνοδος στις διαρρήξεις και τις ληστείες στα σπίτια μετά τα Capital Controls… Οι ληστές και οι διαρρήκτες στρέφονται στις κρυψώνες των σπιτιών για να καρπωθούν τις αποταμιεύσεις των θυμάτων τους.

Διαχρονικός ήταν, είναι και παραμένει να είναι πονοκέφαλος για την ΕΛ.ΑΣ., η εγκληματικότητα που στοχεύει στα σπίτια των πολιτών, οι διαρρήξεις και οι εισβολές για ληστείες μέσα σε αυτά. Αν και δύσκολα μπορούν να ξεπεραστούν τα ρεκόρ της τριετίας όπου οι διαρρήξεις σε σπίτια ανά την Επικράτεια ξεπερνούσαν τις 60.000 και άγγιζαν ακόμα και τις 70.000, τα τελευταία χρόνια μπορεί να δείχνουν πως παραμένουν κοντά στις 25.000, ωστόσο το τελευταίο εξάμηνο έχει παρατηρηθεί μία ραγδαία επιδείνωση.

Ο λόγος είναι τα Capital Controls και το γεγονός, ότι πολλοί πολίτες, κυρίως ηλικιωμένοι, υπό τον φόβο των οικονομικών εξελίξεων στην χώρα μας το καλοκαίρι, έσπευσαν να «τραβήξουν» τις αποταμιεύσεις τους από τις τράπεζες, μικρές και μεγάλες και να προτιμήσουν τις πλέον επισφαλείς κρυψώνες των οικιών τους.
Αυτή είναι μία ουσιαστική και ειδοποιός διαφορά σε σχέση με προηγούμενα χρόνια η οποία έχει προκαλέσει ταυτόχρονη άνοδο όχι μόνο στις διαρρήξεις σε σπίτια, αλλά και στις ληστείες και ακόμα χειρότερα στις δολοφονίες πολιτών με κίνητρο τις ληστείες. Ασφάλεια στο σπίτι

Η περιοχή έξω από την κύρια είσοδο της κατοικίας σας πρέπει να είναι φωτισµένη σωστά ώστε να µην υπάρχουν σκοτεινές σκιές όπου θα μπορούσε κάποιος να κρυφτεί .
Βεβαιωθείτε ότι στην κύρια πόρτα υπάρχει ‘µατάκι’ έτσι ώστε να βλέπετε ποιος είναι στην πόρτα σας πριν ανοίξετε .
Να έχετε κλειστές τις κουρτίνες, ώστε οι άνθρωποι να µην βλέπουν µέσα το σπίτι σας, ιδιαίτερα τη νύχτα .
Να µην εισέρχεστε σε ένα ασανσέρ µε κάποιον που δεν γνωρίζετε.

Εάν το κάνετε φροντίσετε να παραμείνετε κοντά στην πόρτα του ασανσέρ και εντός εμβελείας του πίνακα ελέγχου.
Όταν βρίσκεστε µακριά από το σπίτι µόνη.
Πάντοτε κάποιος γνωστός να γνωρίζει ακριβώς που είστε, ώστε σε περίπτωση ανάγκης αν πρέπει να τηλεφωνήσει κάποιος για βοήθεια, να ξέρει την επακριβή θέση.
Ποτέ µην δεχθείτε να σας µεταφέρει ένας ξένος και ποτέ µην κάνετε auto-stop.                                                            TROPAIO-NEWS: Εδώ  τα λέτε και τα λέμε ΟΛΑ!!