Το «χουνέρι» του Στρατηγού Φλώρου στην Τουρκία:

Το σχέδιο του Στρατηγού Φλώρου είχε προβλέψει και αυτή την κίνηση των Τούρκων, ενώ είχε διαμορφωθεί και η επόμενη στρατηγική κίνηση της Πολεμικής Αεροπορίας. Οχτώ ελληνικά μαχητικά απογειώθηκαν και μέσα σε ελάχιστα λεπτά βρέθηκαν στο σημείο της… μάχης δίνοντας αριθμητική υπεροχή στους Έλληνες.

Οι Τούρκοι δεν ήξεραν από πού τους ήρθε! Είδαν ξαφνικά μπροστά τους τον ουρανό να γεμίζει με συνολικά 14 ελληνικά αεροσκάφη τα οποία, όπως τονίζουν χαρακτηριστικά στρατιωτικές πηγές, έκαναν σάντουιτς τους Τούρκους, που προσπαθούσαν τρομοκρατημένοι να ξεφύγουν από τα ελληνικά μαχητικά.

Μία ακόμα ήττα για τους Τούρκους χειριστές είναι γεγονός, ενώ και σε επίπεδο στρατηγικής, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και οι Επιτελείς καρπώνονται τον άριστο σχεδιασμό που είχε σαν αποτέλεσμα να επιστρέψουν τα έξι ελληνικά μαχητικά από την Κύπρο χωρίς κανένα πρόβλημα.

Λένε πως ένας στρατηγός, στην εκτέλεση των καθηκόντων του πρέπει να ισορροπεί μεταξύ ορμητικότητος και ψυχραιμίας, προσοχής και τόλμης. Όπως η αλόγιστη αυτοπεποίθηση και υποτίμηση του κινδύνου μπορούν να οδηγήσουν σε τραγικές ήττες, η ολιγωρία μπροστά σε ευκαιρίες στερεί από το στρατό τη νίκη, αν δεν τον εκθέτει άμεσα στην εχθρική αντεπίθεση.

Ο Στρατηγός Φλώρος φαίνεται πως έχει βρει τη χρυσή τομή, με αποτέλεσμα οι Ένοπλες Δυνάμεις να καταγράφουν συνεχείς επιτυχίες.

Με ψυχραιμία, σταθερότητα, λογική και ρεαλισμό η στρατιωτική ηγεσία υπολογίζει με σύνεση αλλά και την απαραίτητη ταχύτητα την επόμενη κίνηση, καταφέροντας να είναι μονίμως δύο βήματα μπροστά από τον αντίπαλο.

Τα αποτελέσματα, το αποδεικνύουν!