Περιβάλλων: Μηδενική ανοχή τους εγκληματίες… Δείτε Φώτο

Τropaio: Η  φωτιά σε Κερατέα και Ανάβυσσο άφησε πολλές ανοικτές πληγές, δεν κόστισε ανθρώπινες ζωές και ανέδειξε νέους ήρωες που ζουν ανάμεσά μας. Ανθρώπους οι οποίοι δεν διστάζουν να δώσουν μάχη με τις πύρινες γλώσσες και να σώσουν ό,τι μπορούν.
Ανθρώπους που αγαπούν την φύση και τον συνάνθρωπο και με αυτοθυσία μάχονται στην κυριολεξία σαν λιοντάρια. Οι προσπάθειες αυτές φαίνονται ξεκάθαρα στο πρόσωπο μιας γυναίκας που την Τετάρτη έδωσε μάχη με την μεγάλη φωτιά.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης 9 \9\ 2020 σε δασική και οικοπεδική περιοχή στη θέση Φέριζα στα Καλύβια Αττικής.
Στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι ενώ υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια, γι αυτό έχει γίνει μεγάλη κινητοποίηση για να αντιμετωπιστεί η πυρκαγιά.

Τropaio: Ενίσχυση των προληπτικών μέτρων και εντατικοποίηση των ελέγχων από τους τοπικούς φορείς, ενώ σε ειδική σύσκεψη να εξεταστεί η αξιοποίηση όλων των μέσων και η συνεργασία με εθελοντικές ομάδες για την καλύτερη φύλαξη των δασικών εκτάσεων στην Λαυρεωτική.
«Δήμος και πυροσβεστική να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να μην ξαναδοθεί η δυνατότητα σε κανέναν να μετατρέψει σε στακτή κάθε πνεύμονα πρασίνου σε “ξέφραγο αμπέλι” και ανεξέλεγκτο χώρο εγκληματικών ενεργειών. Δείχνετε μηδενική ανοχή. Η ανομία και η καταστροφή του περιβάλλοντος ανήκουν στο παρελθόν. Για μας όσοι επιχειρούν να καταστρέψουν το περιβάλλον είναι εγκληματίες και πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά».
Tropaio-news: Πρώτο Και Με Διαφορά!