Αποτύχατε, κύριε δήμαρχε…

Είχα πολλούς λόγους να επιθυμώ, ως δημότης Λαυρεωτικής, την επιτυχία της δημοτικής αρχής Δ Λουκά . Όχι μόνο στη γενική λογική που οφείλει να κυριαρχεί στην αντίληψη κάθε πολίτη, δηλαδή να εύχεται καθένας που διοικεί να επιτυγχάνει. Αλλά, πρωτίστως, επειδή λίγες ώρες πριν τον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, “φώναξα” πολύ δυνατά ότι για να φύγει το σύστημα Λεβαντή που έπνιγε την πόλη από ελλιπή υποδομή σε όλους τους τομείς.

Κι αυτό συνέβη. Ίσως επειδή η κοινωνία έχει ένα “αμυντικό ένστικτο”, που ξέρει να λέει, “ως εδώ”.
Αλλά δυστυχώς αποδείχτηκε ότι ο ίδιος ο κ. Λουκά δεν είχε ούτε πρόγραμμα αλλά ούτε και διάθεση να αλλάξει την πόλη της Κερατέας , από τα πιο μικρά και καθημερινά, μέχρι τα πιο μεγάλα οράματα.

Σήμερα, 6 χρόνια μετά, τα πράγματα στην πόλη δεν άλλαξαν. Σε μερικές περιπτώσεις έγιναν και χειρότερα. Η καθημερινότητα των πολιτών έχει και τη μορφή βαρβαρότητας. Από την οδύσσεια μέχρι μέχρι την απόγνωση οδηγών και πεζών να κυκλοφορήσουν σε μια πλατεία διαρκώς μπλοκαρισμένη.

Από τη βρομιά που αναδύεται από κάθε γωνιά από τους κάδους , μέχρι το ελάχιστο πράσινο που χάνεται, και με φωτισμό ανεπαρκή.
Ακόμα και ο πολιτισμός, ένα θεωρητικά προνομιακό πεδίο για τη σημερινή δημοτική αρχή έναντι της προηγούμενης, δεν αξιοποιήθηκε. Γιατί πολιτισμός δεν είναι οι καλές εκδηλώσεις, αλλά μόνο για την ελίτ και για τους ψηφοφόρους των δημοτικών παραγόντων.

Ευχάριστο το Τropaio για την φιλοξενία
Άννα Παπαδημητρίου
Tropaio: Πρώτο Και Με Διαφορά!