«Επιδημία» καταλήψεων στα σχολεία

Tropaio: Όσοι μαθητές σχολείων  που δεν γουστάρουν να μάθουν  γράμματα!!! Να παραμείνουν στα σπίτια τους,  και να αφήσουν τους μαθητές που έχουν όρεξη για μάθηση, να συνεχίσουν τα μαθήματα τους. Δεν είναι δυνατόν πέντε-δέκα  μαθητές,  με την συνοχή τον γονέα τους σε κάθε σχολείο, να διοικούν την παιδεία-εκπαίδευση, με τις καταλήψεις!

Τα ΜΜΕ, όπως και μια μερίδα γονέων, ρίχνουν όλη την προσοχή τους στο θέμα της μάσκας με αποτέλεσμα να δημιουργείται διχόνοια και “κοινωνικός αυτοματισμός”. Σε μερικές περιπτώσεις τα αιτήματα των μαθητών είχαν να κάνουν με το θέμα της μάσκας. Είναι προφανές ότι η μάσκα είναι απαραίτητη σε όλες τις κοινωνικές εκδηλώσεις, κατά συνέπεια και στα σχολεία. Δε μας φιμώνουν, όπως κάποιοι ισχυρίζονται γιατί ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΣΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ και διεκδικούμε πιο φωναχτά από ποτέ άλλοτε τα αυτονόητα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Οι καταλήψεις στα σχολεία πραγματοποιούνται ενώ δεν έχουν εκλεγεί ακόμα τα 15μελή, κάτι το οποίο έχει αντικειμενικά σαν αποτέλεσμα να ξεκινούν με πρωτοβουλία μεμονωμένων μαθητών. Πάρα πολλές φορές στο παρελθόν έχουμε τονίσει ότι πρέπει τα παιδιά να ακολουθούν δημοκρατικές διαδικασίες. Να αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία τα μαθητικά συμβούλια (είναι ακόμα σε ισχύ τα μαθητικά συμβούλια που έχουν εκλεγεί πέρσι) και να αναλαμβάνουν την ευθύνη όλοι οι μαθητές με καθολική ψηφοφορία.

Ο ρόλος μας, ως γονείς, δεν είναι να τρομοκρατούμε ή να ερχόμαστε σε αντιπαράθεση μαζί τους. Ο ρόλος μας είναι να τους προστατεύουμε και να τους βοηθάμε να λειτουργούν με δημοκρατικό τρόπο. Καταδικάζουμε με αποτροπιασμό κάθε βίαιη ενέργεια γονέα απέναντι σε μαθητή.

Tropaio: Πρώτο Και Με Διαφορά!