Μπλόκο Κομισιόν στη χρηματοδότηση σιδηροδρομικών έργων για Λαύριο

Τropaio: To καλοκαίρι του 2018 όταν επισκέφτηκε το Λαύριο ο κ.Τσίπρας, έδωσε υπόσχεση στους πολίτες, μέχρι το τέλος του 2019 ο προαστιακός θα βρίσκετε στο Λαύριο, κάποιοι βγήκαν και το πανηγύριζαν. Το Τropaio,Επισήμανε τότε ότι ο πρωθυπουργός τους παραπλάνησε, ούτε το 2023 δεν θα λειτουργήσει γράψαμε, κάποιοι γελοιοποιεί μας ειρωνευτήκαν, τώρα τι έχουν να πουν οι “ακαμάτηδες.”

Προθεσμία μέχρι το τέλος του 2021 δίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει σε πλήρη αναδιοργάνωση του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ, με τρόπο που να διασφαλίζεται πως τα σιδηροδρομικά έργα δεν θα σέρνονται για χρόνια, θα λειτουργούν ικανοποιητικά και θα υπάρχει σαφές μοντέλο συντήρησης.
Μέχρι να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο σχέδιο και να δημιουργηθεί από κοινού ένας κατάλογος με έργα προτεραιότητας, η Κομισιόν έχει ξεκαθαρίσει πως η Ελλάδα δεν θα λάβει κοινοτικά κονδύλια για σιδηροδρομικά έργα.

Στο υπουργείο Υποδομών επαναλαμβάνουν τακτικά τον μακρύ κατάλογο διαγωνισμών που προετοιμάζουν αλλά παραλείπουν να αναφέρουν πως κανένας διαγωνισμός δεν θα ολοκληρωθεί, αν δεν καλυφθεί η συγκεκριμένη απαίτηση της Κομισιόν. Η τελευταία, στη χθεσινή έβδομη έκθεση μεταμνημονιακής εποπτείας, αφήνει, μάλιστα, και αιχμές για καθυστερήσεις στην προώθηση του σχεδίου αναδιοργάνωσης του ομίλου ΟΣΕ.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, ενώ δημιουργήθηκε επιτροπή στην οποία συμμετέχουν και εκπρόσωποι της Κομισιόν, που θα καταρτίσει το πλαίσιο της αναδιοργάνωσης του ΟΣΕ και το νέο μοντέλο υλοποίησης των σιδηροδρομικών έργων, μέχρι στιγμής δεν λειτουργεί ικανοποιητικά.

Η απόφαση του υπουργού Υποδομών Κ. Καραμανλή έχει υπογραφεί από τον Μάιο, τονίζεται στη χθεσινή έκθεση, χωρίς να υπάρχει κάποια σοβαρή εξέλιξη μέχρι σήμερα. Μάλιστα στις Βρυξέλλες περιμένουν να καταθέσει η ελληνική κυβέρνηση το χρονοδιάγραμμα για τις αλλαγές στον ΟΣΕ και στον σχεδιασμό των σιδηροδρομικών έργων μέσα στον Οκτώβριο.
Tropaio: Πρώτο Και Με Διαφορά!

Tropaio: Πρώτο Και Με Διαφορά!