Μεγάλη επένδυση με φωτοβολταϊκά σχεδιάζει ο Δήμος Βόλου

Tης ανταποκρίτρια μας Μαρία Tσελίκι. Μία μεγάλη επένδυση με τη δημιουργία ενεργειακού πάρκου σχεδιάζει ο Δήμος Βόλου, μέσω του οποίου θα καλύπτονται πλήρως οι ενεργειακές ανάγκες του Δήμου και θα αποφέρει επιπλέον έσοδα 3 εκατ. ευρώ ετησίως που θα διανέμονται σε οικονομικά αδύναμους δημότες.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος επεσήμανε πως για την σύνταξη του φακέλου του μεγάλου αυτού έργου οι υπηρεσίες του Δήμου εργάστηκαν σκληρά.

Το ενεργειακό πάρκο θα είναι ισχύος 50ΜW και σχεδιάζεται να χωροθετηθεί είτε σε έκταση 700 στρ. στις Αλυκές πριν την περιοχή με τα αρχαία μνημεία είτε σε έκταση 1.000 στρ. στην Νέα Αγχίαλο.

Η επένδυση είναι ύψους 25 – 30 εκατ. ευρώ και, όπως τόνισε ο κ. Μπέος, ο Δήμος Βόλου θα είναι ο πρώτος Δήμος στην Ελλάδα που προχωρά στην υλοποίησή της.

Σε ό,τι αφορά στο Πανθεσσαλικό στάδιο και την παραχώρησή του στον Δήμο Βόλου, ο κ. Μπέος τόνισε πως αυτό θα έπρεπε ήδη να έχει γίνει. Όπως είπε το 2015 είχε υπάρξει συμφωνία για την παραχώρηση, αλλά οι διαδικασίες σταμάτησαν με ευθύνη του βουλευτή Μαγνησίας Αλεξ. Μεϊκόπουλου και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Δήμαρχος Βόλου μετά την συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΑΔ, κ. Βλαστό, εκτιμά πώς πλέον οι διαδικασίες βρίσκονται στο τελικά στάδιο και όπως επεσήμανε ο Δήμος Βόλου έχει τη βούληση και την θέληση να αξιοποιήσει το Πανθεσσαλικό προς όφελος των πολιτών.