Νίκη Κερατέας Ρυθμική Γυμναστική


Tropaio: Η Νίκη Κερατέας είναι η πιο ιδανική, για ασκήσεις των μικρών παιδιών, αλλά και για μεγάλους, όπως η πεζοπορία-άσκηση στο βουνό. Η Ρυθμική Γυμναστική είναι ένα καλλιτεχνικό άθλημα το οποίο απευθύνεται αποκλειστικά σε κορίτσια και γυναίκες. Το κορίτσι στις πρώτες τάξεις μέσα από ασκήσεις με παιγνιώδη χαρακτήρα προσπαθεί να αναπτύξει τον συντονισμό του. Στόχος του μαθήματος είναι η ανάπτυξη της χάρης, η απαλότητα στις κινήσεις και ο συνδυασμός τους με μουσική συνοδεία.
Ακόμη, από μικρή ηλικία το κορίτσι μαθαίνει πως να στέκεται σωστά, πως να κινείται στο χώρο και πως να συνεργάζεται, αφού η Ρυθμική Αγωνιστική Γυμναστική είναι ένα ατομικό αλλά και ομαδικό άθλημα.

Αυτό που κάνει την  Ρυθμική Αγωνιστική Γυμναστική ένα ξεχωριστό και ενδιαφέρον άθλημα είναι ότι το παιδί μαθαίνει να χειρίζεται διάφορα όργανα γυμναστικής όπως το στεφάνι,η κορδέλα,οι κορίνες, η μπάλα και το σχοινάκι. Μαθαίνει ποικιλία ασκήσεων κατά τη διάρκεια του μαθήματος ανάλογες με την ηλικία του, που κάνουν το μάθημα συναρπαστικό.

Επιπλέον, καθώς το παιδί μεγαλώνει προσθέτονται κι άλλα στοιχεία στο μάθημα, όπως στροφές,ισορροπίες,άλματα αλλά και ακροβατικά στοιχεία και με αυτά μπορούν να συνθέσουν μια χορογραφία.
Tropaio: Πρώτο Και Με Διαφορά!