Μια Μεγάλη Επένδυση της Microsoft, στο Λαύριο (VIDEO)

Tropaio: Στο Λαύριο και με επίκεντρο την έκταση του παλιού εργοστασίου κλωστοϋφαντουργίας «Αιγαίον», η  Microsoft, σύμφωνα με το Tropaio, η έκταση 120 στρεμμάτων του παλιού εργοστασίου της κλωστοϋφαντουργίας «Αιγαίον», που έχει τεθεί προς πώληση από τον ιδιοκτήτη του, ένα fund, ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της πολυεθνικής.

Στις εγκαταστάσεις του παλαιού εργοστασίου κλωστοϋφαντουργίας «Αιγαίον» θα γίνει η επένδυση του αμερικανικού κολοσσού

Στο Λαύριο και συγκεκριμένα στην έκταση του παλαιού εργοστασίου της κλωστοϋφαντουργίας «Αιγαίον», που βρίσκεται μέσα στον αστικό ιστό και επί του λιμένος της πόλης, θα εγκαταστήσει η Microsoft τη «συστοιχία» των τριών Data Centers, αρχικής επένδυσης 450 εκατ. ευρώ.

Το εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο της πάλαι ποτέ ισχυρής οικογένειας Λαναρά έχει έκταση άνω των 100 στρεμμάτων και γειτονιάζει με ελεύθερα οικόπεδα ανάλογης έκτασης, τα οποία εκτιμάται ότι θα αξιοποιηθούν με την κλιμάκωση της κατασκευής των Data Centers, καθώς απαιτείται η ανέγερση κτιριακών μονάδων που θα τα υποστηρίξουν, όπως π.χ. αποθήκες, αλλά και κατοικιών για τους 200 και πλέον εργαζομένους που απαιτούνται, αρχικά, για την 24ωρη λειτουργία τους και την τεχνική υποστήριξη των υποδομών.                                                                              

Δείτε στο βίντεο πως είναι ο εσωτερικός του χώρος σήμερα.  

Tropaio: Πρώτο Και Με Διαφορά!