801 διακοπές νερού λόγω οφειλών στον Δήμο Βόλου

Τα 12 εκατ. ευρώ αγγίζουν οι οφειλές των Βολιωτών στα ταμεία της ΔΕΥΑΜΒ – Σε πλήρη εξέλιξη το πρόγραμμα διακοπών υδροδότησης

Στα ταμεία της ΔΕΥΑΜΒ για την ρύθμιση οφειλών τους που σε κάποιες περιπτώσεις είναι ακόμη και χρόνιες έφερε το μέτρο της διακοπής υδροδότησης πολίτες με χρέη σε λογαριασμούς ύδρευσης- αποχέτευσης. Σχεδόν το 77% των οφειλετών που είδαν τις βρύσες τους να στερεύουν λόγω των οφειλών τους πείστηκαν και προσήλθαν στην υπηρεσία για την τακτοποίηση του χρέους τους.

Συνολικά σύμφωνα με στοιχεία της ΔΕΥΑΜΒ από τις 14 Σεπτεμβρίου έως και τις 15 Οκτωβρίου συνεργεία της υπηρεσίας έχουν προχωρήσει σε συνολικά 801(!) διακοπές υδροδότησης σε καταναλωτές που όφειλαν πάνω από δύο συνεχόμενους λογαριασμούς και η οφειλή τους κυμαίνονταν πάνω από 200 ευρώ.

Το πρόγραμμα διακοπών υδροδότησης σε οφειλέτες που διατηρούν χρέη άνω των 200 ευρώ είχε διακοπεί από την περασμένη άνοιξη, εν μέσω καραντίνας, και όπως διαπιστώθηκε το ποσοστό των ασυνεπών καταναλωτών αυξήθηκε. Ενεργοποιήθηκε εκ νέου και σε διάστημα ενός μήνα έγιναν συνολικά 801 διακοπές. Οι διακοπές γίνονται ανά περιοχές, κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη και τις Παρασκευές γίνεται ο επανέλεγχος.

Από το σύνολο των 801 νοικοκυριών που είδαν τις βρύσες τους να στερεύουν οι 615 προχώρησαν σε ρύθμιση των οφειλών τους και αφού πλήρωσαν το τέλος επανασύνδεσης που είναι ποσό 14,5 ευρώ επανασυνδέθηκαν με το δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ.

Για τους υπόλοιπους 186 γίνεται επανέλεγχος και σε περίπτωση που διαπιστωθούν τυχόν παράνομες συνδέσεις τα συνεργεία προχωρούν σε αφαιρέσεις υδρομέτρων.

Το χρέος που ρυθμίστηκε από τους 615 οφειλέτες αφορά σε ποσό 700.000 ευρώ περίπου. Είναι όμως μόνο μέρος των οφειλόμενων από δημότες και επιχειρηματίες στα ταμεία της ΔΕΥΑΜΒ. Αυτή τη στιγμή τα χρέη των δημοτών ανέρχονται στο ιλιγγιώδες ποσό των 12 εκατ. ευρώ, το οποίο η ΔΕΥΑΜΒ επιχειρεί να ρυθμίσει προκειμένου να αποπληρωθεί έστω και σταδιακά από τους καταναλωτές.

Σε πρώτη φάση το πρόγραμμα διακοπών υδροδότησης στους οφειλέτες ολοκληρώθηκε στον β’ τομέα (περικλείεται από τα όρια του Κραυσίνδωνα, του Αναύρου και από Ρήγα Φεραίου έως Γιάννης Δήμου) και ξεκίνησαν διακοπές στον γ’ τομέα που είναι η περιοχή της Ν. Ιωνίας. Θα ακολουθήσει ο α’ τομέας (από παραλία έως Ρήγα Φεραίου και από Αναυρο έως Κραυσίνδωνα) και στη συνέχεια ο δ’ τομέας για τις περιφερειακές περιοχές.