Όταν πας κόντρα στη φύση εκδικείται, ο πλανήτης κινδυνεύει!(Φώτο)

Tropaio: Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές, τις τελευταίες δύο δεκαετίες, στο εξόχως σοβαρό κοινωνικό, οικονομικό, υγειονομικό και παγκόσμιο πρόβλημα της ρύπανσης του περιβάλλοντος και στις βαρύτατες συνέπειές της για τον άνθρωπο κι όλο το έμβιο βασίλειο της Γης. Ένα πρόβλημα, για τη γένεση και τη διατήρηση του οποίου κύριος υπεύθυνος είναι ο ίδιος (ο άνθρωπος), η βιομηχανική επανάσταση κι οι αδιάφοροι ηγέτες λαών και κυβερνήσεων.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, μόνο στη διάρκεια του 2018, οι θεομηνίες, που έπληξαν και πλήττουν τη Γη κι έσπειραν θάνατο και καταστροφή, ήταν αναρίθμητες.

Πυρκαγιές, πλημμύρες, εκρήξεις ηφαιστείων και σεισμοί σ’ όλον τον πλανήτη έκαψαν, έπνιξαν κι αφάνισαν εκατομμύρια στρέμματα γόνιμης γης, αστικών και δασικών εκτάσεων, άφησαν πίσω τους χιλιάδες νεκρούς και σάρωσαν χιλιάδες κατοικίες αμύθητης αξίας! Σε όλο το κόσμο, τα στοιχεία της φύσης, απ’ όπου περνούσαν, σάρωναν!

Η Ελλάδα, απ’το απώτατο παρελθόν και μέχρι σήμερα, πλήττεται διαρκώς από παρόμοια άγρια ξεσπάσματα και έχει πληρώσει πανάκριβα το τίμημα τόσο της ασύνετης ανθρώπινης παρέμβασης στη φύση όσο και της ολιγωρίας κυβερνήσεων και υπεύθυνων φορέων για την προστασία τού περιβάλλοντος αλλά και της ένοχης ανοχής τους στη συντελούμενη οικολογική καταστροφή του!

Το περιβάλλον είναι το ίδιο μας το σπίτι! Είναι το σπίτι των παιδιών και εγγονών μας, το σπίτι τού καθενός! Δεν είναι, όμως, ιδιοκτησία κανενός, γιατί όλοι μας το δανεισθήκαμε απ’ τις επόμενες γενιές κι οφείλουμε να τους το παραδώσουμε  ακέραιο!

Δυστυχώς, σήμερα, το παγκόσμιο περιβάλλον -και το ελληνικό- είναι ο μεγάλος ασθενής, γιατί ο άνθρωπος, με τις δραστηριότητές του, εκούσια -αφού έτσι τον βολεύει- έπαψε να το σέβεται. Το μολύνει και το επιβαρύνει συνεχώς συνειδητά, εξ ου και αυτό γίνεται επικίνδυνο!

Tropaio: Πρώτο Και Με Διαφορά!