Αναγνώριση της αποτελεσματικότητας του Δήμου Γαλατσίου σε πανελλήνιο επίπεδο

Tropaio: Μόνο ικανοποίηση μπορεί να νιώσει κάθε εργαζόμενος του Δήμου Γαλατσίου, αλλά και δημότης και κάτοικος της πόλης από τα αποτελέσματα της ανεξάρτητης έρευνας του ΚΕΦιΜ, η οποία αξιολογεί τους 325 Δήμους της χώρας βάσει των επιδόσεών τους σε τρία βασικά πεδία

 1. την Οικονομική Διαχείριση
 2. τη Διαφάνεια και τη Λογοδοσία και
 3. τις Υπηρεσίες προς τους Δημότες
  Ο Δείκτης, σύμφωνα με το διεθνές επιστημονικό του πρότυπο, ουσιαστικά απαντάει στο πόσο κάθε Δήμος πέτυχε στην αποστολή του προς όφελος των δημοτών.
  Με βάση την προαναφερόμενη έρευνα τα αποτελέσματα για τον Δήμο Γαλατσίου είναι εντυπωσιακά:
  Αυτό σημαίνει πως ο Δήμος Γαλατσίου είναι ο 8ος καλύτερος Δήμος της χώρας, από τους μεγάλους αστικούς δήμους, με βάση τον ΣΥΝΟΛΙΚΟ Δείκτη Αποτελεσματικότητας, ο οποίος έχει εξετάσει και προσμετρήσει πλήθος δεδομένων όπως π.χ. : την ορθή λειτουργία της οικονομικής υπηρεσίας, την αξιοπιστία του οικονομικού προγραμματισμού, την ανταποδοτικότητα των δημοτικών υπηρεσιών ανά κάτοικο, την τήρηση των δεσμεύσεων που ανέλαβε ο Δήμος με την κατάρτιση του προϋπολογισμού, τη διάθεση μεγάλου ποσοστού του προϋπολογισμού σε επενδύσεις για υποδομές (δρόμοι, πεζοδρόμια κ.ά), την ύπαρξη και τήρηση διαδικασιών διαφάνειας και λογοδοσίας, τις συνολικές υπηρεσίες που παρέχει ο Δήμος προς τους Δημότες
  Ο πίνακας αυτός δείχνει ότι ο Δήμος Γαλατσίου έχει την 8η καλύτερη βαθμολογία από όλους τους μεγάλους αστικούς Δήμους της χώρας στον τομέα της επιβάρυνσης των δημοτών με ανταποδοτικά τέλη (καθαριότητα και ηλεκτροφωτισμός). Στην περίπτωση του Δήμου Γαλατσίου το στοιχείο αυτό έχει διπλή σημασία, καθώς ο Δήμος έχει ελαχιστοποιήσει το κόστος των ανταποδοτικών τελών προς τους κατοίκους του, αλλά ταυτόχρονα έχει κάνει το Γαλάτσι πεντακάθαρο, καθώς είναι ένας από τους πιο καθαρούς δήμους της χώρας.
  Ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος με αφορμή τα αποτελέσματα της έρευνας δήλωσε: «Θερμά συγχαρητήρια κι ένα προσωπικό ευχαριστώ από εμένα, στους Αντιδημάρχους, τους Δημοτικούς Συμβούλους και όλους τους υπαλλήλους του Δήμου μας οι οποίοι μοχθούν καθημερινά ώστε να προσφέρουμε έργο στους συμπολίτες μας. Τα αποτελέσματα της έγκυρης, ανεξάρτητης έρευνας του ΚΕΦιΜ, που αξιολόγησε και τους 325 Δήμους της χώρας, αποδεικνύουν και με αριθμούς αυτά που όλοι μας βιώνουμε κάθε μέρα: Ο Δήμος Γαλατσίου ανάμεσα στους 8 πιο αποτελεσματικούς για τον πολίτη Δήμους και στους 4 πιο νοικοκυρεμένους οικονομικά, χωρίς περιττά έξοδα για τους δημότες μας. Η μεγαλύτερη δικαίωση, βέβαια, έρχεται από τις Γαλατσιώτισσες και τους Γαλατσιώτες που καθημερινά μας δείχνουν ότι αναγνωρίζουν τις προσπάθειές μας. Συνεχίζουμε λοιπόν! Αθόρυβα, συστηματικά και με πάρα πολλή δουλειά αναπτύσσουμε το Γαλάτσι μας».
  Tropaio: Πρώτο Και Με Διαφορά!