Στην Αστυπάλαια η επένδυση από την Volkswagen

Πράσινο νησί η Αστυπάλαια με επένδυση από την Volkswagen Η κορυφαία γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία προχωρά σε επένδυση στην Αστυπάλαια, η οποία θα συνδυάζει τη χρήση ΑΠΕ και ηλεκτροκίνησης. Αύριο 4/11 οι επίσημες ανακοινώσεις.

Στην υλοποίηση επένδυσης με στόχο η Αστυπάλαια να μετατραπεί σε ένα «πράσινο νησί» προχωρά η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen, μέσω επένδυσης η οποία θα συνδυάζει τη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και ηλεκτροκίνησης. Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», κορυφαία στελέχη της γερμανικής εταιρείας. Οι επενδύσεις για να μετατραπεί η Αστυπάλαια σε «πράσινο» νησί υπολογίζονται σε 30 εκατ. ευρώ κι εκτός από τη VW αυτές θα συμπληρωθούν κι από άλλες ιδιωτικές εταιρίες καθώς και με τη συνδρομή κοινοτικών πόρων. Βάσει των πληροφοριών που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο νησί θα υπάρξει ανάπτυξη υποδομών από τη γερμανική εταιρεία, η οποία αποφάσισε να πραγματοποιεί σε αυτές δοκιμές ηλεκτρικών επιβατικών αυτοκινήτων αλλά και φορτηγών και λεωφορείων.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της επένδυσης, η VW θα αναλάβει να αντικαταστήσει όλον τον δημοτικό στόλο (φορτηγά, λεωφορεία κ.ά.) και να εγκαταστήσει σταθμούς φόρτισης για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, καθώς και θα παρέχει επιδότηση στους κατοίκους του νησιού με σκοπό να αντικατασταθούν με ηλεκτρικά, εφόσον είναι εφικτό, ακόμα και όλα τα οχήματα που κυκλοφορούν στην Αστυπάλαια. Από την πλευρά της η ελληνική κυβέρνηση θα προσφέρει τις απαραίτητες υποδομές σε οδικά δίκτυα, τηλεπικοινωνίες και ενέργεια προκειμένου η Αστυπάλαια γίνει το κέντρο ανάπτυξης της συγκεκριμένης δραστηριότητας της VW.