Αξιοποίηση του στρατοπέδου Πάνειο Όρος την προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων, φώτο

Τropaio: Ο πρώην δήμαρχος  Σταύρος  Ιατρού, είχε  βγάλει  τοπογραφικό σχεδιάγραμμα  του στρατοπέδου, και το είχε προσκομίσει τότε  στον  υφυπουργό  εθνικής αμύνης κ. Κων  Τασούλα, το  σημερινό  πρόεδρο  της βουλής. Κάποιος  καλοθελητής  που δεν είναι εν ζωή τορπίλισε την υπόθεση, και από τότε έχει μήνη ανενεργό .

Το Τropaio αναφέρει πως ο τρόπος με τον οποίο  δεν προχώρησαν οι  προηγούμενοι κυβερνόντες  λόγω προγραμματισμού έλλειψης κονδυλίων θα παρατείνουν την υπάρχουσα εγκατάλειψη και απαξίωση των εκτάσεων αυτών» και τονίζει πως η μόνη λύση είναι «η προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων

Το θέμα της αξιοποίησης του  στρατοπέδου στο Πάνειο Όρος  βρίσκεται πάλι στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας στη Κερατέα .Στεκόμαστε με σεβασμό απέναντι στην προσπάθεια διεκδίκησης και αξιοποίησής του από τον δήμο Λαυρεωτικής .

Μόνη λύση, η προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων και η με συμμετοχή πολιτείας και δήμων αξιοποίησή τους.

Χωρίς συμμετοχή ιδιωτικών κεφαλαίων και με απουσία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης δεν μπορούν τα στρατόπεδα να γίνουν πόλοι ανάπτυξης και να συμβάλλουν παράλληλα στην αύξηση των δημοτικών εσόδων.

Οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης πρέπει αφενός να μη φοβούνται τη σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα και αφετέρου πρέπει να σταματήσουν όπως «τον παλιό καλό καιρό» να ζητούν χρηματοδότηση από την πολιτεία για να μετατρέψουν αυτούς τους χώρους ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ  σε περιοχές αναψυχής και πολιτισμού, παραβλέποντας την μεγάλη ανεργία που μαστίζει την περιοχή μας .

Η επιλογή αυτή είναι αδιέξοδη, οι τοπικές κοινωνίες δεν ωφελούνται αναπτυξιακά, ενώ παραβλέπεται ότι ιδιοκτήτης τους παραμένει το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ).

Προφανές είναι τέλος, ότι αναφερόμαστε σε μορφή ήπιας ανάπτυξης με σεβασμό στο περιβάλλον και στην ανάγκη να υπάρχουν στα πρώην στρατόπεδα ΚΑΙ χώροι αναψυχής και πολιτισμού.

Tropaio: Πρώτο Και Με Διαφορά!