Σάλος για τις δηλώσεις του δημάρχου Ζακύνθου:

Χαρακτήρισε τα ΑμεΑ «σακατεμένους»
Το απόσπασμα από την τηλεδιάσκεψη του δημοτικού συμβουλίου έχει αποσταλεί στο υπουργείο Εσωτερικών και το υπουργείο Εργασίας

Αγανάκτηση όπως επίσης και οργή προκάλεσαν τα λεγόμενα του δημάρχου Ζακύνθου, Νικήτα Αρετάκη. Οι άσχημοι χαρακτηρισμοί του για τα ΑμεΑ έγιναν κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 20 Νοεμβρίου, όταν κατατέθηκε πρόταση για να προσληφθούν μέσω ΟΑΕΔ μέλη ευπαθών ομάδων και ΑμεΑ στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑΖ).

Ο δήμαρχος, ο οποίος είναι και πρόεδρος όχι μόνο της συγκεκριμένης δημοτικής επιχείρησης στο νησί αλλά και όλων των υπολοίπων σχολιάζοντας το ενδεχόμενο πρόσληψης ΑμεΑ χαρακτήρισε τα εν λόγω άτομα «σακατεμένους» και «άσχετους».

«Αυτό το μπάχαλο θέλεις εσύ; Με επιδοτούμενους και ανθρώπους που δεν μπορούν να δουλέψουν θα πάει μπροστά η ΔΕΥΑΖ, έτσι; Με σακατεμένους θα πάει μπροστά η ΔΕΥΑΖ, έτσι;», αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνομιλήτριά του κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης του δημοτικού συμβουλίου προκαλώντας την έντονη αντίδρασή της.