Η Γαλλία λέει «ναι» στο ρωσικό εμβόλιο Sputnik V

Δεν υπάρχει «κανένα εμπόδιο» για τη χρήση του λέει ο Γάλλος ΥΠΕ

Ανοιχτός είναι ο δρόμος για τη διανομή στη Γαλλία του ρωσικού εμβολίου για τον κορονοϊό Sputnik V εφόσον εγκριθεί από τις αρμόδιες αρχές και ανταποκρίνεται στις επιστημονικές προδιαγραφές.

Το ρωσικό εμβόλιο θα μπορεί να διανεμηθεί στη Γαλλία εφόσον «ανταποκρίνεται στις επιστημονικές προδιαγραφές» και στις ευρωπαϊκές «απαιτήσεις» δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν.

«Αν το Sputnik εγκριθεί, ομολογοποιηθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και στη Γαλλία από την Ανώτατη Αρχή Υγείας, δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο για να διανεμηθεί, εφόσον ανταποκρίνεται στις επιστημονικές προδιαγραφές και στις απαιτήσεις που επιβάλλονται στην Ευρώπη», δήλωσε μιλώντας στον ραδιοσταθμό Europe 1.

«Τα εμβόλια δεν έχουν εθνικότητα. Το σημαντικό είναι να έχουμε ένα φάρμακο που να λειτουργεί» υπογράμμισε, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Χθες, Τρίτη, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε πως είναι ανοιχτή, υπό προϋποθέσεις, στην ιδέα να χρησιμοποιηθεί στην Ευρώπη το ρωσικό εμβόλιο κατά της Covid μετά την ανακοίνωση θετικών επιστημονικών αποτελεσμάτων για την αποτελεσματικότητά του, ώστε να επιταχυνθεί η εκστρατεία εμβολιασμού.

Το εμβόλιο Sputnik V είναι αποτελεσματικό σε ποσοστό 91,6% κατά των συμπτωμάτων της Covid-19, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν χθες, Τρίτη, από την ιατρική επιθεώρηση The Lancet και επικυρώθηκαν από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες.