Αυτόν τον Δήμαρχο θέλουμε!

Τropaio: Οι τοπικές κοινωνίες χρειάζονται τους καλύτερους για Δημάρχους. Για να έχουν τα καλύτερα αποτελέσματα. χρειάζονται   Δημάρχους  εργατικούς, και όχι παθητικούς δέκτες.

Σύγχρονους μάνατζερ με κοινωνικές ευαισθησίες που θα διαχειρίζονται καταστάσεις με αμεσότητα και αποφασιστικότητα. Που θα αφουγκράζονται την Κοινωνία και τις ανάγκες της. Που θα προγραμματίζουν, θα οργανώνουν και θα υλοποιούν.

Που θα έχουν όραμα για την ποιότητα ζωής του Δημότη τους και της πόλης τους. Που θα προβλέπουν …. και θα προλαμβάνουν. Που θα έχουν σαφές ιδεολογικό υπόβαθρο, χωρίς όμως κομματικές παρωπίδες.

Χωρίς αγκυλώσεις και προκαταλήψεις. Που θα είναι ανοιχτοί στην καινοτομία.  Που θα σέβονται και θα αποδέχονται το διαφορετικό. Που δεν θα σέρνονται από τις συντεχνίες και τα οργανωμένα παντός είδους συμφέροντα. Που θα είναι δίκαιοι με τους πολίτες . Που θα έχουν γερό στομάχι για να αντέχουν στις αντιξοότητες. Δημάρχους με προσωπικότητα που θα εμπνέουν σεβασμό. Θα τολμούν χωρίς να υποκύπτουν στον λαϊκισμό. Που θα δίνουν μάχες για το κοινό καλό. 

Και προσέξτε. Όλα αυτά τα προσόντα δεν προϋποθέτουν πτυχία. 

Τα πτυχία είναι γερά εφόδια που δεν διασφαλίζουν όμως πάντα την επιτυχία. Υπάρχουν δεκάδες Δήμαρχοι, απόλυτα επιτυχημένοι χωρίς κατ’ ανάγκη ιδιαίτερες σπουδές. Βεβαίως, οι καιροί αλλάζουν και το απαιτούμενο γνωστικό αντικείμενο ποικίλει ανάλογα με το πλήθος των αρμοδιοτήτων.

Όμως ένα μυαλό με οξυδέρκεια, με πλούσιες παραστάσεις που ξέρει να αξιοποιεί συνεργάτες και εργαζομένους μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικό από ένα φορτωμένο βιογραφικό.

Αλάνθαστο θα έλεγα κριτήριο για τους ψηφοφόρους θα πρέπει να είναι η προσωπική πορεία του υποψηφίου. Είναι σπάνιο να γίνεις επιτυχημένος Δήμαρχος εάν έχεις αποτύχει στην προσωπική, επαγγελματική και κοινωνική σου ζωή. Αυτόν τον  Δήμαρχο χρειάζονται οι τοπικές κοινωνίες. Καταλήγει το Τropaio.

Tropaio: Πρώτο Και Με Διαφορά!