«Αντάρτικο» από τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου – Αρνήθηκε να δει την Ευρωπαία Επίτροπο

Στη Μυτιλήνη η Ευρωπαία Επίτροπος Ίλβα Γιόχανσον, συνοδευόμενη από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη. Ωστόσο, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης αρνήθηκε να συναντηθεί με την Επίτροπο.

Την ίδια ώρα στη Μυτιλήνη μεγάλος αριθμός πολιτών απέκλεισε το κτήριο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στο λιμάνι, όπου για τη 1 το μεσημέρι είχε προγραμματισθεί συνάντηση της Ευρωπαίας επιτρόπου, Ίλβα Γιόχανσον και του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη και τους δημάρχους Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη και δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρο.

Περίπου στις 12.30 το μεσημέρι και ενώ η κ. Γιόχανσον κατευθυνόταν από τη Σάμο προς τη Λέσβο, ο κ. Μουτζούρης απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους έκανε γνωστό ότι «αν θέλει η κ. Γιόχανσον ας συναντηθεί με τους δημάρχους», ο ίδιος όμως δεν πρόκειται να συναντηθεί μαζί της.

Κύκλοι του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής σχολιάζοντας τη δήλωση Μουτζούρη σημείωσαν ότι «αν δεν έχει κάτι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου να καταθέσει στο διάλογο για το νέο σύμφωνο μετανάστευσης τότε πράγματι δεν έχει νόημα η συνάντηση».

Αυτή τη στιγμή (ώρα 13.30) οι συγκεντρωμένοι πραγματοποιούν πορεία προς τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής όπου έχει κατευθυνθεί η κ. Γιόχανσον και όπου στις 2 το μεσημέρι έχει προγραμματισθεί να δώσει συνέντευξη Τύπου.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ