Ένωση Δικαστών Εισαγγελέων: Απαράδεκτες οι καταγγελίες συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ. χωρίς στοιχεία


«Η ανεύθυνη χυδαιότητα έχει ως όριο την αναζήτηση των ποινικών και πειθαρχικών ευθυνών τους»

Με μια σκληρή ανακοίνωση η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων απαντά στις απαράδεκτες, όπως τις χαρακτηρίζει, καταγγελίες συνδικαλιστή της Ελληνικής Αστυνομίας «περί παραδικαστικών κυκλωμάτων και διεφθαρμένων δικαστικών».

Η μεγαλύτερη δικαστική ένωση της χώρας επισημαίνει σε ανακοίνωση της πως όσο τέτοιες καταγγελίες δεν στηρίζονται σε συγκεκριμένα στοιχεία αποτελούν «επιβεβαίωση της διαρκούς κατάπτωσης του δημόσιου λόγου ο οποίος έχει υποκατασταθεί από συνθήματα και συκοφαντίες αγαπημένων καλεσμένων των Media».

Η Ένωση κάνει λόγο για «ανεύθυνη χυδαιότητα» σημειώνοντας πως απόσπασμα των επίμαχων δηλώσεων θα αποσταλεί στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. «Με τον τρόπο αυτό θα απαντάμε πλέον σε κάθε ανάλογη πρόκληση»αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ένωση Δικαστών Εισαγγελέων: Η ανακοίνωση
«Οι απαράδεκτες καταγγελίες εκπροσώπου της Ελληνικής Αστυνομίας περί παραδικαστικών κυκλωμάτων και διεφθαρμένων δικαστικών, όσο δεν στηρίζονται σε συγκεκριμένα στοιχεία, αποτελούν επιβεβαίωση της διαρκούς κατάπτωσης του δημόσιου λόγου ο οποίος έχει υποκατασταθεί από συνθήματα και συκοφαντίες αγαπημένων καλεσμένων των Media.

Η ανεύθυνη χυδαιότητα τέτοιων εκπροσώπων της Αστυνομίας έχει ως όριο την αναζήτηση των ποινικών και πειθαρχικών ευθυνών τους. Θα αποστείλουμε σήμερα στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. απόσπασμα των δηλώσεων του συγκεκριμένου εκπροσώπου της Αστυνομίας. Με τον τρόπο αυτό θα απαντάμε πλέον σε κάθε ανάλογη πρόκληση».

Μπαλάσκας: Η Δικαιοσύνη είναι το πρόβλημα
Υπενθυμίζουμε ότι ο Σταύρος Μπαλάσκας μιλώντας στο «MEGA Σαββατοκύριακο» είπε ότι στο χώρο της Δικαιοσύνης υπάρχει πρόβλημα.

«Το πρόβλημα δεν είναι η Αστυνομία που τους πιάνει και τους παραπέμπει. Η Δικαιοσύνη είναι το πρόβλημα. Εκεί χρειάζεται να ρυθμιστούν κάποια πράγματα. Ας βγάλουν το ματάκι τους πάνω από την Αστυνομία. Το πρόβλημα είναι οι ποινές, αποφάσεις, δικαστικοί, παραδικαστικά. Εκεί γίνεται ένας κουβάς ολόκληρος και μέσα στον κουβά υπάρχει… Ας πάψουν να ασχολούνται με το δικό μας υπουργείο, και ας αρχίσουν να ασχολούνται με ένα άλλο υπουργείο. Δεν φταίμε εμείς συνέχεια. Εμείς τους πιάνουμε, τους δίνουμε στη Δικαιοσύνη, τους δίνουμε φακέλους, τους λέμε που είναι, πόσο μπήκαν μέσα, το παρελθόν τους, το μέλλον τους, τα λέμε» τόνισε ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ.

Και συνέχισε: «Χθες ένας δημοσιογράφος σε συνέντευξη μου είπε ότι υπάρχουν διεφθαρμένοι αστυνομικοί ή αστυνομικοί που απειλούνται και φοβούνται. Βεβαίως υπάρχουν αστυνομικοί που είναι διεφθαρμένοι ή φοβούνται. Αλλού δεν υπάρχουν διεφθαρμένοι; Στην Δικαιοσύνη δεν υπάρχουν διεφθαρμένοι; Στο νοσοκομείο που πήγα το παιδί μου για εγχείρηση και μου ζήτησαν 400 ευρώ φακελάκι δεν υπάρχουν διεφθαρμένοι; Μόνο οι αστυνομικοί είναι διεφθαρμένοι; Άλλοι δεν υπάρχουν που να τους φοβούνται και να βγάζουν ευνοϊκές αποφάσεις ή κάτι άλλο;».