Αρκούδα επιτέθηκε σε 10χρονο αγόρι . Η κίνηση που του έσωσε τη ζωή

Μια αρκούδα επιτέθηκε και τραυμάτισε ένα 10χρονο αγόρι που περπατούσε με την οικογένειά του σε εθνικό πάρκο των ΗΠΑ. Η θηλυκή αρκούδα γκρίζλι έτρωγε μαζί με το μωρό της, όταν αντιμετώπισε την οικογένεια.

Το αγόρι έτρεξε μακριά από την αρκούδα όταν άρχισε να τρέχει προς την οικογένεια, αλλά η αρκούδα το κυνήγησε και το έριξε στο έδαφος. Το περιστατικό συνέβη στο Εθνικό Πάρκο του Yellowstone. Οι γονείς του αγοριού χρησιμοποίησαν σπρέι πιπεριού για να απομακρύνουν την αρκούδα, η οποία ήθελε να υπερασπιστεί το μικρό της.

Ο 10χρονος είχε “τραυματισμένο καρπό, τραυματισμούς στην πλάτη και πληγές γύρω από τους γλουτούς” ως αποτέλεσμα του συμβάντος, δήλωσε η Αμερικανική Υπηρεσία Εθνικού Πάρκου σε ανακοίνωσή της.

“Αυτό το περιστατικό θα μπορούσε να είναι πιο σοβαρό, επικροτούμε την οικογένεια που ταξίδεψε ως ομάδα και είχε μαζί της σπρέι για αρκούδες και γνώριζε πώς να το χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά”, δήλωσε ο Αναπληρωτής Επικεφαλής του Εθνικού Πάρκου Yellowstone, Pat Kenney.

Οι υπεύθυνοι του πάρκου δεν σκοπεύουν να ψάξουν για την αρκούδα, καθώς αυτό το περιστατικό ήταν μια τυχαία συνάντηση. Πριν από αυτό το περιστατικό, δεν υπήρξε αναφερθείσα επίθεση αρκούδας στο πάρκο Yellowstone από το 2015.

Πηγή: BBC