Μικρός ήρωας 7 ετών κολύμπησε μια ώρα για να σώσει τον μπαμπά και την αδερφή του από πνιγμό


Η περιπέτεια της οικογένειας είχε αίσιο τέλος.

Οπατέρας του και η μικρή αδερφή του παρασύρθηκαν από ένα ισχυρό ρεύμα σε ποταμό στη Φλόριντα των ΗΠΑ και ο θαρραλέος 7χρονος κολύμπησε για μια ώρα προκειμένου να φωνάξει βοήθεια.

Ο μικρός Chase Poust κολυμπούσε με την 4χρονη αδερφή του Abigail την περασμένη Παρασκευή γύρω από τη βάρκα του πατέρα του, την οποία είχε αγκυροβολήσει στον ποταμό Σεντ Τζονς.

Η Abigail, η οποία φορούσε σωσίβιο, παρασύρθηκε από το ισχυρό ρεύμα και ο Chase έμεινε μαζί της, σύμφωνα με τις πληροφορίες των αμερικανικών ΜΜΕ.

«Φοβήθηκα πάρα πολύ», δήλωσε ο μικρός Chase. Ο Steven Poust βούτηξε στο νεκρό για να σώσει τα παιδιά του, αλλά και οι τρεις άρχισαν να απομακρύνονται από τη βάρκα.

«Τους είπα ότι τους αγαπώ γιατί δεν ήμουν σίγουρος για αυτό που θα συνέβαινε. Προσπάθησα να μείνω και με τα δύο παιδιά. Εξαντλήθηκα. Εκείνη απομακρύνθηκε από εμένα», είπε ο πατέρας.

Τότε ο 7χρονος αδερφός αποφάσισε να αναλάβει δράση και άρχισε να κολυμπά προς την ακτή για να φέρει βοήθεια. «Το ρεύμα πήγαινε από την αντίθετη μεριά και έτσι ήταν δύσκολο να κολυμπάω», ανέφερε το αγόρι.

Περίπου μία ώρα αργότερα, το παιδί κατάφερε να φτάσει στην ακτή και έτρεξε στο πιο κοντινό σπίτι για να φωνάξει βοήθεια, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Η πυροσβεστική υπηρεσία του Τζάκσονβιλ εντόπισε τον πατέρα και τη μικρή του κόρη περίπου ένα μίλι μακριά από την αγκυροβολημένη βάρκα του.

«Ούρλιαξα για βοήθεια με όλη μου τη δύναμη και κουνούσα τα χέρια μου και κάποιος μας άκουσε», σύμφωνα με τον Steven. «Ο μικρός ανθρωπάκος τα είχε καταφέρει επίσης να φτάσει στην ακτή και φώναξε βοήθεια και αυτό ήταν που έσωσε τις ζωές μας», συμπλήρωσε.

Η οικογένεια Poust τηρούσε όλα τα μέτρα ασφαλείας στη βάρκα της: Μόνο τα παιδιά κάτω των 6 ετών απαιτείται να φορούν σωσίβιο σε μικρές βάρκες, όπως σημειώνει η NY Post.