Χαλκιδική: Σοκάρει ο πρόεδρος της ομάδας του 14χρονου που κατέρρευσε στο γήπεδο

Τις δραματικές στιγμές που εκτυλίχτηκαν κατά τη διάρκεια προπόνησης σε γήπεδο του δήμου Μουδανίων της Χαλκιδικής, όπου ένας 14χρονος έχασε της αισθήσεις και κατέρρευσε στο γήπεδο, περιγράφει στο newsit.gr, o πρόεδρος της ομάδας.

Το ανήλικο αγόρι που από το βράδυ της περασμένης Πέμπτης νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιπποκράτειου νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, όπως όλα δείχνουν σώθηκε χάρη στην άμεση παρέμβαση των γιατρών που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο γήπεδο, καθώς χρειάστηκε ακόμα και απινιδωτής για να επανέλθει.

«Το παιδάκι είχε κάνει όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις πριν έρθει στις Ακαδημίες και ήταν καλά. Δεν είχε διαπιστωθεί κάτι. Το καλό είναι πως και οι προπονητές μας έχουν πιστοποιηθεί τις πρώτες βοήθειες και έδρασαν πολύ γρήγορα. Ευτυχώς, μέσα στην ατυχία του, το έπαθε στην προπόνηση γιατί αν το πάθαινε στο σπίτι του ίσως να είχαμε άλλη κατάληξη τώρα”, λέει στο newsit.gr, o πρόεδρος του Παναθλητικού Ομίλου Μουδανίων, Φώτης Χατζηιορδάνης.

«Όλα έγιναν ξαφνικά»
Στην συνέχεια ο πρόεδρος του ομίλου που ήταν παρόν στο περιστατικό αφηγείται στο newsit.gr, τις αγωνιώδης στιγμές που ακολούθησαν . “Ο απινιδωτής ήταν κοντά, τον φέραμε αμέσως, κάναμε ηλεκτροσόκ και το παιδί επανήλθε. Ήμουν κι εγώ επάνω του μέσα σε 5 λεπτά, τηλεφωνήσαμε και σε μια γιατρό, ήρθε αμέσως αν και ήταν εκτός υπηρεσίας, πήραμε και έναν καρδιολόγο. Ήρθαν όλοι αμέσως. Όλα έγιναν ξαφνικά. Ζαλίστηκε, παραπατούσε και έπεσε και αμέσως οι προπονητές ξεκίνησαν κάρπα. Γύρω στο ένα λεπτό έμεινε χωρίς αέρα αλλά γρήγορα επανήλθε”, λέει ο κ. Χατζηιορδάνης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο ανήλικος έπαθε κάποιο καρδιακό επεισόδιο, ενώ μέχρι και σήμερα νοσηλεύεται σε καταστολή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης. Η κατάσταση της υγείας όσο περνούν οι ώρες παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης, ενώ στο πλευρό του βρίσκονται συνεχώς οι γονείς του.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΛΑΜΠΙΔΗΣ