Συγκλονιστικές εικόνες: Έτσι θα είναι η Γη αν στεγνώσουν οι ωκεανοί

Τα αποτελέσματα της πτώσης της στάθμης των ωκεανών στη Γη παρουσιάζει η Εθνική Υπηρεσία Αεροναυπηγικής και Διαστήματος των ΗΠΑ (NASA).

Το 70% του πλανήτη μας καλύπτεται από ωκεανούς και ο άνθρωπος δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς νερό, για αυτό και η Γη είναι το σπίτι του. Τι θα συμβεί όμως αν σε μερικά χρόνια στεγνώσουν οι ωκεανοί; Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα δίνει η NASA με ένα βίντεο προσομοίωση της πτώσης της στάθμης των ωκεανών.

Σύμφωνα με την προσομοίωση της Εθνικής Υπηρεσίας Αεροναυπηγικής και Διαστήματος των ΗΠΑ (NASA), όταν υποχωρεί η στάθμη κατά 130 μέτρα αποκαλύπτονται οι υφαλοκρηπίδες, ενώ σε βάθος περίπου χιλιομέτρων εμφανίζονται στα μάτια μας τα κεντρικά σημεία των ωκεανών. Φθάνοντας, μάλιστα, στα έξι χιλιόμετρα σχεδόν όλο το θαλασσινό νερό εξαφανίζεται εκτός από σημεία του φλοιού της Γης με βαθιά θαλάσσια ρήγματα, όπως η τάφρος των Μαριανών (10.971 μέτρα) στον δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό.

Το 70% του πλανήτη μας καλύπτεται από ωκεανούς και ο άνθρωπος δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς νερό, για αυτό και η Γη είναι το σπίτι του.
Πηγή: pixabay

Σημειώνεται, ότι μπορεί το βίντεο να προσομοιώνει μια πτώση της στάθμης των ωκεανών, ωστόσο οι ειδικοί προβλέπουν ότι θα συμβεί το ακριβώς αντίθετο λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Η έκθεση της NASA που δόθηκε προ ημερών στη δημοσιότητα προειδοποιεί ότι αν συνεχιστεί με τους τρέχοντες ρυθμούς το λιώσιμο των πάγων στη Γροιλανδία μεγάλες πλημμύρες θα απειλήσουν μέχρι τα τέλη του αιώνα παράκτιες περιοχές όπου ζουν 400 εκατ. άνθρωποι. Η έκθεση επίσης προβλέπει μια άνοδο της στάθμης των ωκεανών κατά περίπου 60 εκατοστά μέχρι το 2100 μ.Χ..