ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ

Tropaio: Ανακοίνωση-συνέντευξη. Από έναν  αξιόλογο και επιβεβλημένο  συμπολίτη μας, μας κάλεσε στη οικία του, να μας ανακοίνωση τη πρόθεση του, ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος, στις προσεχής δημοτικές  εκλογές στο δήμο Λαυρεωτικής.

Τropaio: Μας αιφνιδιάσατε με την  υποψηφιότητα σας.

Υποψήφιος:  Βέβαια έχουμε χρόνο μπροστά μας για να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα και τί θα γίνει στο τέλος, γιατί μπορεί να υπάρξουν αποκλίσεις, συγκλίσεις, οπισθοχωρήσεις, αποχωρήσεις, συνεργασίες και δεν ξέρω τι άλλο.

Υποψήφιος: Τώρα έρχομαι να απαντήσω στην απορία σας, γιατί θα είμαι υποψήφιος  στις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές.
Είναι γνωστό το Διαχρονικό Ενδιαφέρον μου να πρωταγωνιστήσω σε αυτή την προσπάθεια ανάμεσα, όμως, στο ενδιαφέρον και στο να είναι κανείς υποψήφιος παρεμβάλλεται ένα δεδομένο: η Συγκρότηση Δημοτικού Συνδυασμού.

Η Συγκρότηση δε ενός Συνδυασμού από την κοινωνική βάση είναι δύσκολη υπόθεση σε μια εποχή που υπάρχει πλήρης αποχή στην τοπική κοινωνία. Από αύριο θα το προσπαθήσουμε αλλά αυτό μπορεί να γίνει εφικτό  μπορεί και όχι.
Αν δεν γίνει εφικτό, φυσικό είναι να μην είμαι υποψήφιος και θέλω να δηλώσω ότι στην περίπτωση αυτή κλείνει οριστικά και αμετάκλητα η όποια Δημοτική μου Δραστηριότητα κι αυτό σημαίνει, όπως γίνεται κατανοητό, ότι η σημερινή μου παρουσία σηματοδοτεί και την τελευταία Δημόσια τοποθέτηση της ζωής μου.
Αν όμως υπάρξει η σχετική ανταπόκριση τότε όχι μόνο θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος αλλά θα δώσουμε παλιοί και νέοι σκληρή μάχη με πείσμα, με πάθος και αγωνιστικότητα άλλων εποχών για μια Διαφορετική πορεία με σύνθημα αλλάζουμε τη «ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ».

Με μεγάλη χαρά, και με αισθήματα αισιοδοξίας και ελπίδας για το μέλλον του τόπου, διαπίστωσα ότι ένας σημαντικός (και συνεχώς αυξανόμενος) αριθμός δημοτών και κατοίκων που διακατέχεται από αισθήματα ευθύνης και προβληματισμού, αποφάσισε να κινητοποιηθεί και να μοιραστεί την ελπίδα και το όραμά μου για την περιοχή που γεννήθηκα και μεγάλωσα.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα την άποψη του Τropaio. Γιατί έχει μεγάλη εμπειρία στα τοπικά δρώμενα, δεν το λέω εγώ το λένε εκατοντάδες αναγνώστες σας.

Τropaio: Σας ευχαριστούμε, που αναγνωρίζεται εσείς και η  αναγνώστες μας, ότι διαθέτουμε εμπειρία στα τοπικά δρώμενα, έχουμε και γνώμη και κρίση. Όπως είχαμε προβλέψει, η συνένωση λειτούργησε και λειτουργεί καθημερινά σε βάρος της πόλης της Κερατέας, και των οικισμών της, που βλάπτει διαρκώς τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα της περιοχής μας και των κατοίκων της.

 Μακάρι φίλε μας να κατορθώσεις να δημιουργήσεις τον συνδυασμό σου και να είσαι υποψήφιος δήμαρχος. Γιατί αξιόλογοι άνθρωποι, δεν έχουν τη διάθεση να ασχοληθούν με τη πολιτική υπάρχει πολύ σαπίλα. Πράγματι είναι δύσκολη η συγκρότηση ενός συνδυασμού, ειδικά στις μέρες μας. Το ίδιο πρόβλημα με εσένα αντιμετωπίζουν κι άλλοι.

 Υπάρχει αδιαφορία των πολιτών για τα δημοτικά δρώμενα, Γι’αυτό και στης εκλογές του 2019 υπήρχε αποχή 43% Η μεγάλη πλειοψηφία  είναι απορροφημένη στη λύση των προβλημάτων τους και στην αντιμετώπιση της καθημερινότητας και δεν υπάρχει περιθώριο για άλλες σκέψεις και ασχολίες.  

Γιατί  εμπιστευτήκατε το Τropaio να ανακοινώσετε το γεγονός.     

Υποψήφιος: Το Τropaio είναι κάτι διαφορετικό έχει δείξει δήγματα γραφής.

Τropaio:Κλίνοντας Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε. Η τοπική κοινωνία διψάει» για νέες ηγεσίες, γιατί σιχάθηκαν την κόπωση, και της  κάλπικες υποσχέσεις.Τους συνεργάτες που θα επιλέγεται, να είναι αξιόλογοι, όχι γυρολόγοι  και αποτυχημένοι, να δώστε προτεραιότητα  στο περιβάλλον που το έχουν μεγάλη ανάγκη οι πολίτες.      

Το Τropaio εύχεται ότι το καλύτερο. Γιατί η Λαυρεωτική χρειάζεται άνεμο δημιουργίας. Είναι μεγάλο κεφάλαιο στην τοπική κοινωνία, να διοικούν άνθρωποι μεγάλου βεληνεκούς.

Τώρα πολλοί θα έχετε την περιέργεια γιατί δεν δημοσιοποιούμε το όνομα του υποψήφιου, αυτή την δέσμευση έχουμε. Θα επανέλθουμε σύντομα με νεώτερα. Αφού ολοκληρωθούν η διαβουλεύσεις  με διαφόρους φορείς.

Tropaio: Πρώτο Και Με Διαφορά!