Στυλιανίδης: Οι Δήμοι υπεύθυνοι για τα εγκαταλελειμμένα ΙΧ …


Τropaio: Υπουργέ μην περιμένεις από τους δήμους να καθαρίσουν το περιβάλλον, το 75% δεν ασχολείτο  σοβαρά για την αναβάθμιση και  ποιότητα ζωής του πολίτη, να αναλάβει πρωτοβουλία το υπουργείο. Ελεγκτές και καταγραφείς τον Δήμων να πραγματοποιούν ελέγχους και αυτοψίες καθημερινά καταγράφοντας  τα εγκαταλελειμμένα σε δρόμους και πεζοδρόμια οχήματα.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης. Με την συνδρομή των δήμων Παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες των εγκαταλελειμμένων οχημάτων, να απομακρύνουν από τους δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους- δρόμους. Τα οχήματα που δημιουργούν έντονο πρόβλημα τόσο στην κυκλοφορία όσο και στην επάρκεια των θέσεων στάθμευσης των οχημάτων. Επίσης αποτελούν κίνδυνο για το περιβάλλον, την  υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων.

Οι ΟΤΑ οφείλουν να προβαίνουν σε κάθε ενέργεια για τον εντοπισμό και την απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων οχημάτων, υπενθυμίζει, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Προσθέτει, επίσης, ότι μέχρι την απόσυρση των εγκαταλελειμμένων οχημάτων, πρέπει να…μεριμνούν οι υπηρεσίες καθαριότητας των οικείων δήμων, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος.

Όπως σημειώνεται πάντως στο συγκεκριμένο έγγραφο, ο χαρακτηρισμός των οχημάτων ως εγκαταλελειμμένα και οι σχετικές ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσουν οι ΟΤΑ για τον εντοπισμό και την απόσυρσή τους περιγράφονται με σαφήνεια στο Προεδρικό Διάταγμα 116/2004..

Οι μόνοι αρμόδιοι πάντως για να λύσουν το θέμα είναι οι δήμοι που, με επιτόπιους ελέγχους, μπορούν να πιστοποιήσουν την κατάσταση των οχημάτων και να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την απόσυρσή τους.

Tropaio: Πρώτο Και Με Διαφορ